Telefoni
24.08.2020 08:30
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Si želite novega iPhona? Tukaj so 3 razlogi, zakaj počakati na iPhone 12

Si želite novega iPhona? Tukaj so 3 razlogi, zakaj počakati na iPhone 12
Si želite novega iPhona? Tukaj so 3 razlogi, zakaj počakati na iPhone 12

Trenutno je na voljo nekaj zares odličnih modelov telefonov iPhone, kot je recimo “flagship” iPhone 11 Pro, cenovno bolj dostopen iPhone 11 in kompaktni iPhone (2020) SE. Če ravno razmišljate o nakupu novega iPhona, je morda čas, da nekoliko počakate. Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj čakati, vendar se jih bomo lotili nekoliko kasneje. Kakorkoli že, zdaj je verjetno najslabši trenutek za nakup novega iPhona.

Torej, če vaš trenutni telefon ni ravno pokvarjen, se splača malce potrpeti, tudi, če imate starejši telefon, ki je že nekoliko “iz mode”. V bistvu se splača počakati tudi, če ne čakate na izid novega iPhone 12. Zakaj? Razložimo spodaj.

1. iPhone 12 prihaja kmalu

Najbolj očiten razlog, zakaj počakati z nakupom novega iPhona je, da iPhone 12 prihaja zelo kmalu. To preprosto pomeni, da bi vsak iPhone, ki bi ga kupili do izida novega, bil hitro “za časom”. Poleg tega seveda pomeni nakup do sedaj predstavljenih iPhonov izpustitev določenih lastnosti in tehnologije.

Sicer nismo čisto prepričani, kaj vse bo iPhone 12 ponujal, vendar bo zagotovo opremljen s hitrejšim in bolj zmogljivim procesorjem, govorice pa kažejo tudi na dodatek skenerja LiDAR – vsaj za določene modele. Ta bi lahko izboljšal delovanje kamere, predvsem pa portretnega načina in tehnologije navidezne resničnosti. Seveda ne smemo pozabiti še na 5G, s katero bo skoraj gotovo iPhone 12 kompatibilen. Od Appla bi to skoraj pričakovali, kajti tako bi novi model bi docela pripravljen na prihodnost.

O tem, kdaj točno bo novi iPhone 12 izšel, smo že pisali, ugibali in napovedovali. Po navadi Apple nove modele predstavi septembra, vendar je letos Apple tudi uradno potrdil, da bodo letos zamude. Tudi oktobrski termin je povsem na mestu, še posebej, če pomislimo v kakšni situaciji se trenutno nahajamo kot globalna ekonomija.

2. Pričakujemo večjo ponudbo kot kadarkoli doslej

Ne samo, da bomo iz rok izpustili tehnologijo 5G in ostale novosti, po vsej verjetnosti bomo imeli tudi manj izbire pri nakupu. Apple bi naj pripravljal kar štiri nove iPhone modele, medtem ko smo do zdaj vedno bili navajeni na tri.

To pomeni nekaj novih velikosti, med drugim tudi napovedani 5,4-inčni “osnovni” iPhone 12, ki bi lahko bil idealen za vse tiste, ki si želijo kompaktnega modela z boljšimi specifikacijami kot jih ponuja iPhone SE (2020). Potem pa so tukaj seveda še ostali modeli: dva 6,1-inčna (eden od njiju bi naj bil iPhone 12 Pro) in na samem vrhu še 6,7-inčni iPhone 12 Pro Max. Ta bo, če bodo specifikacije obveljale, večji od vseh dosedanjih iPhonov. Torej, če iščete še posebej velikega iPhona, ali pa morda na drugi strani posebej majhnega, se zagotovo splača počakati na izid novih modelov.

3. Cene padajo

Obstaja pa tudi povsem legitimen razlog, zakaj čakati na iPhone 12, tudi, če ga dejansko ne načrtujemo kupiti. Ta razlog je, da bo cena starejši modelov ob izidu novega iPhona 12 zagotov padla. Zgolj za občutek, ko je Apple izdal iPhone 11, je recimo cena iPhona XR padla iz začetne cene $749 / £749 / AU$1,229 na $599 / £629 / AU$1,049. Poleg tega pa je kljub temu, da je Apple uradno prenehal s prodajo iPhonov XS, nekaj prodajalcev še vedno imelo dotične naprave na zalogi in jih prodajalo z znatnim popustom.


Torej, četudi si resnično želite katerega od modelov iPhone 11, se splača še nekoliko počakati, saj pričakujemo občuten padec cen. Edina izjema, kar se tiče nižanja cen, bi lahko bil iPhone SE (2020) – izšel je šele v začetku letošnjega leta in ne bo direktno povezan z izidom novega iPhona 12.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku