17.12.2012 08:04

Deli z drugimi:

Share

Shranjujmo spletne vsebine neposredno v Google Drive

Razširitev »Save to Google Drive« za spletni brskalnik Google Chrome omogoča shranjevanje slik, programske kode HTML in spletnih arhivov (.mht) neposredno v oblačno storitev Google Drive. Ta je na voljo brezplačno in je nadvse enostavna za uporabo.
Shranjevanje in deljenje spletnih vsebin še nikoli ni bilo enostavnejše!
Shranjevanje in deljenje spletnih vsebin še nikoli ni bilo enostavnejše!

Oblačna storitev Google Drive je vse bolj priljubljena, zato jo programerji podjetja Google čedalje bolj povezujejo s preostalimi njihovimi storitvami in programi. Tokrat je prišel na vrsto spletni brskalnik Chrome, saj je odslej mogoče spletne vsebine shranjevati kar neposredno v oblačno storitev. Namenska razširitev za spletni brskalnik trenutno omogoča shranjevanje slik, programske kode HTML in spletnih arhivov (.mht), kmalu pa bodo na voljo še dodatne možnosti.

Nova razširitev za spletni brskalnik Google Chrome (Save to Google Drive) je na voljo za brezplačni prenos na spletni strani (http://goo.gl/AjoE6). Za namestitev razširitve najprej kliknite na gumb »ADD TO CHROME« oziroma »DODAJ V CHROME« in nato še na »Add« oziroma »Dodaj«. Ob uspešni namestitvi se vam bo logotip oblačne storitve Google Drive prikazal v spletnem brskalniku Google Chrome, in sicer desno zgoraj.

Za neposredno shranjevanje spletnih vsebin v oblačno storitev Google Drive zadošča desni klik računalniške miške in izbira možnosti »Save to Google Drive«, pri čemer nam bo storitev sama prikazala, kaj dejansko je mogoče shraniti. Za shranjevanje spletnih vsebin v Google Drive se moramo najprej prijaviti v storitev z Googlovim uporabniškim računom in dovoliti dostop. Ko spletno vsebino shranimo (na primer sliko), imamo na voljo še možnost, da jo preko namenskega okna preimenujemo ali celo izbrišemo, s klikom na povezavo pa bomo odprli spletno mesto, kjer je ta shranjena. Če pa se vam bo kje »zataknilo«, vam bodo seveda priskočili na pomoč strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku