Računalništvo, telefonija
05.02.2008 11:07

Deli z drugimi:

Share

SHC in Orange predstavljata prvi CAT-iq-Livephone

Siemens Home and Office Communication Devices (SHC), vodilni proizvajalec DECT in IP telefonov ter širokopasovnih naprav, je objavil partnerski sporazum z Orangom, vodilnim ponudnikom mobilnih, širokopasovnih, stacionarnih, poslovnih in zabavnih storitev po vsej Evropi. Podjetji sta se združili pri promociji standarda CAT-iqTM (Cordless Advanced Technology – internet and quality — Brezžična napredna tehnologija – internet in kakovost), ki je naslednik standarda DECT. Sprva bo njuno sodelovanje potekalo v Franciji, proti koncu leta pa tudi na nadaljnjih strateških trgih po Evropi.

Orange je izbral SHC kot svojega prvega partnerja pri predstavitvi standarda CAT-iq v Orangevi ponudbi Livephone. Odločitev je utemeljil s tem, da telefoni družine Siemens Gigaset izpolnjujejo ključne zmogljivosti in zahteve, da med uporabniki dvignejo zavedanje o prednostih CAT-iq: tehnologija najvišjega standarda, izreden zvok, najvišja kakovost izdelkov in močna blagovna znamka. Telefoni Gigaset bodo na Orange Livebox povezani prek vmesnika, ki zagotavlja tehnično konvergenco in poln dostop do novih tehnologij CAT-iq, kot je zmogljivost govora v realnem času.

“CAT-iq je prihodnost telefonije. Partnerstvo z Orangom je za nas pomemben korak pri prehodu na CAT-iq in končnim uporabnikom omogoča postopen prehod na novo tehnologijo z izdelkom, ki ga poznajo in mu zaupajo,” je povedal dr. Jochen Eickholt, generalni direktor SHC.

Kot nova globalna tehnologija CAT-iq nadgrajuje standard DECT s širokopasovnim dostopom do interneta, ki omogoča tudi nov nabor aplikacij ter nadgradenj za brezvrvične telefone. Uporabniki Orange Livephone bodo lahko te storitve uporabljali na izbranih aparatih Siemens Gigaset.

SHC je že Orangev največji partner na področju analognih telefonov. S tem partnerstvom sta SHC in Orange naredila velik korak v smeri vodilnega položaja na trgu s telefoni CAT-iq. Telefoni Orange Livephone Gigaset bodo na voljo po vsej Evropi proti koncu leta 2008.


Prijavi napako v članku