Življenjski slog
21.06.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

Sesalnik Proscenic P13: drobtine pod mizo, lasje v kopalnici … ni problema

S sesalnikom, kot je Proscenic P13, ne boste posesali velike hiše, bo pa vaš najboljši pomočnik pri sesanju kakšne malenkosti, na primer, ko boste ugotovili, da se je v kuhinji na tleh po včerajšnjem kuhanju nabralo preveč umazanije. Njegova ključna prednost je, da je vedno pri roki in vedno pripravljen na akcijo. Njegova baterija bo zmogla tudi več prostorov. Kakorkoli - idealen je za dnevno sesanje.
Proscenic P13 z dodatki.
Proscenic P13 z dodatki.

Proscenic P13 se ponaša z brezkrtačnim motorjem, ki v »najmočnejšem« načinu ustvari 35Kpa (120 AW) sesalne moči. Učinkovito pobira tako delce na površini ploščic, parketa, kot tudi prah na kakšnem tepihu. Konkretno se je med testiranjem izkazal kot zanesljiv pri sesanju parketa, ploščic in enega tepiha. Lepo je vase vsesal drobtine, prah in daljše lase, ki se jih po stanovanju ob robovih in kotih prostorov vedno (in prehitro) nabere precej. Predvsem pri srednji in največji moči od treh možnih, a o tem več kasneje.

Ena izmed izstopajočih lastnosti brezžičnega pokončnega sesalnika Proscenic P13 je njegova anti-tangle tehnologija. Nadgrajene ščetine V-oblike s tal učinkovito in brez zapletanja poberejo dlake (v našem primeru lase). Ta funkcionalnost je posebej priročna, ker zmanjšuje potrebo po pogostem vzdrževanju krtače na valjčku, ki je v stiku s tlemi.

»Kaj delajo na sesalniku te lučke?«

»Kaj so pa te lučke spredaj. To je pa res pomembno, da ima sesalec zelene lučke, » se je norčeval sodelavec. Preden sem sesalnik odnesel domov, nisem imel odgovora na to in sem se ob njegovi opazki tudi sam precej zabaval. Potem pa sem ugotovil, da so zelene detekcijske lučke precej uporabna zadeva, kar sem sprejel z navdušenjem. Tudi tam, kjer sem mislil, da ni prahu ali majhnih drobtinic, sem, ko sem na mesto usmeril sesalnik in s tem lučke, ugotovil, da je drobna umazanija dejansko na tleh – da ni čisto, kot sem mislil, ampak so tla na drobno prekrita s prahom ali res majhnimi delčki umazanije. Lučke vidijo tisto, kar je s prostim očesom nevidno. Pripomorejo k boljšemu prepoznavanju prahu, kar pripomore k temeljitejšemu čiščenju.

LED zaslon na dotik

LED kontrolna plošča nad motorjem, ki je srce sesalnika, omogoča enostavno prilagajanje sesalne moči in prikazuje stanje, vključno z nivojem baterije ter opozorilom ob napaki na krtači ali sesalni cevi. Ta zasnova je v primerjavi s tradicionalnimi gumbi zelo priročna in uporabniku prijazna.

Sesalno moč prilagajamo v treh stopnjah. To naredimo enostavno tako, da tapnemo namenski znak na plošči, ki je odzivna na dotik.

Čas delovanja: odvisno od tega, koliko moči želite

Proscenic P13 ima vgrajeno baterijo s kapaciteto 2500 mAh, ki omogoča do 45 minut čiščenja z enim polnjenjem pri najmanjši moči. Kot smo omenili, so na voljo trije načini sesanja za različne potrebe čiščenja (najmanjša, srednja in največja moč). Baterija je odstranljiva, tako da je z dodatno baterijo čas delovanja mogoče podaljšati.

Na srednjem načinu boste lahko sesali okoli pol ure, na najmočnejšem od 15 do 20 minut. V praksi boste za vsakodnevno kratko sesanje vedno vključili najmočnejši način. Če boste želeli posesati kaj več, pa srednjega.

V paketu je tudi nastavek, ki ga pritrdite na steno in nanj odlagate sesalnik. To je po našem mnenju tudi najboljša možnost za shranjevanje – pa še baterija se na njem vmes napolni.

Pravi multipraktik

S sesalnikom v paketu prejmete tri krtače: talno krtačo, ozko cev za reže in krtačo za prah 2-v-1. Skupaj z nastavljivo teleskopsko cevjo omogoča šest različnih kombinacij za vsestransko čiščenje od tal do stropa. Zato je pri čiščenju različnih površin in težko dostopnih mest zelo prilagodljiv.

Sesalnik Proscenic P13 je zdaj pri spletnem trgovcu Geekbuying na TEJ SPLETNI STRANI na voljo za 123,99 evra, za to ceno pa morate v fazi nakupa uporabiti kodo NNNPROSP13

Filtracijski sistem in enostavno vzdrževanje

Pokončni sesalnik Proscenic P13 uporablja 5-stopenjski filtracijski sistem, ki zajame 99,99 % prahu in oddaja nealergeni, očiščen zrak. Ciklonska tehnologija ločuje večje delce, kar preprečuje zamašitev in izgubo sesalne moči. Dva HEPA filtra preprečujeta izpust delcev, večjih od 0,3 mikrona. Ko sesalnik čistimo, vidimo, da se je v njem poleg običajnega prahu ujel tudi tisti najbolj fin prah.

Sesalec ima 1,2-litrsko posodico za smeti, kar zmanjšuje potrebo po pogostem praznjenju. Čeprav je, roko na srce, to tako enostavno, da smo ga mi praznili veliko prej, preden se je ta posoda kolikor toliko napolnila. Posoda za prah se namreč izprazni z enim samim pritiskom na gumb.

Za čiščenje filtrov in ostalih delov ga moramo malo bolj razstaviti, ampak tudi to ni kakšna posebna znanost. To naredimo le »vsake toliko«, določene dele pa lahko speremo tudi pod vodo.

Brezžični pokončni sesalnik Proscenic P13 združuje tehnologijo z enostavno uporabo. Njegove funkcionalnosti bodo zadovoljile potrebe po dnevnem sesanju v skoraj vsakem domu. Tako vzdrževanje kot upravljanje sta priročna, tako da s sesalnikom kar drsite po prostoru.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Geekbuying.
Vas zanima več iz te teme?
brezžični sesalnik palični sesalnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več