Računalništvo, telefonija
09.06.2017 10:59
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sedanjost in prihodnost mobilnih spletnih strani

predavanje Googlovega strokovnjaka za mobilno oglaševanje,Subir Majumdar na konferenci inOrbit 17
predavanje Googlovega strokovnjaka za mobilno oglaševanje,Subir Majumdar na konferenci inOrbit 17

Ste vedeli, da za prijavo izgubljene denarnice v povprečju potrebujemo 26 ur, medtem ko izgubo mobilnika prijavimo že v roku 68 minut? Še bolj šokantno je to, da bi si kar 45 % vprašanih raje delilo ščetko z nekom drugim kot pa svoj telefon.


Mobilna spletna stran danes resnično ni več »a nice to have«, temveč je nujen kanal, prek katerega uporabniki običajno vzpostavijo prvi stik s podjetjem. Google je že leta 2015 ugotovil, da je število iskanj na mobilnikih v 10 državah, med drugim tudi v ZDA in na Japonskem, preseglo število iskanj na računalnikih.


Če imate radi svoje stranke, zakaj jim povzročate tak stres?

Globalno gledano več časa preživimo na pametnih telefonih kot pa pred TV-jem, uporaba mobilnikov pa sunkovito narašča tudi pri nas. Imeti spletno stran, ki je prilagojena mobilnim napravam, tako ni več dovolj – imeti morate mobilno spletno stran, ki se tudi hitro naloži.

Po Googlovih podatkih »hitro« pomeni v manj kot 5 sekundah in če ni tako, potem prav ta trenutek vsako drugo potencialno stranko, ki obišče vašo spletno stran, odvrnete od nakupa in odrivate v naročje konkurence. Običajno se raziskovanje pred nakupom začne na mobilniku, konča pa z nakupom na računalniku.

»Getting Mobile right« – imeti mobilno spletno stran pomeni, da ustreza temu, kar uporabniki od nje pričakujejo in to sta 2 stvari:

  • dobro uporabniško izkušnjo, ki uporabnikom brez motenj in z malo truda omogoča raziskovanje, primerjavo in druge akcije, povezane z izdelki oz. storitvami na spletni strani ter
  • njeno hitro nalaganje.

Kaj mora vsebovati dobro prilagojena mobilna spletna stran?

Preberite več na https://ter.li/rqhu06

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku