Telefoni
06.03.2020 13:44

Deli z drugimi:

Share

Še zmogljivejši Xiaomi Mi Mix Alpha navdušuje v vseh pogledih!

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha je resnično nekaj posebnega.
Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha je resnično nekaj posebnega.

Pri podjetju Xiaomi so se nedavno še enkrat izkazali, saj so njihov najboljši pametni mobilni telefon opremili s še boljšim procesorjem. Vrhunski pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha je namreč opremljen z najnovejšim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 865. Ta je precej zmogljivejši v primerjavi s procesorjem Snapdragon 855 Plus, s katerim je opremljen zdajšnji model sicer nadvse zanimivega in edinstvenega pametnega telefona.

Tudi izboljšani model pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi Mix Alpha ima za prikaz slik zaslone spredaj, zadaj in ob strani. Pravzaprav gre za 4D zaslon, ki temelji na osnovi matrike OLED in za prikazovanje slik razpolaga s kar 7,92-palčno oziroma 20,1-centimetrsko diagonalo. Ker ločljivost zaslona znaša kar 2.088 x 2.250 slikovnih točk, pomeni, da je primeren tako za resnejša dela kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha seveda ne razpolaga s klasičnimi tipkami in nima na voljo niti klasičnih zvočnikov. Zvok se namreč prenaša kar s pomočjo zaslona, in sicer z uporabo tehnologije Display Acoustic. Zadnjo stran zaslona lahko uporabnik koristi za bolj preprosta opravila, kot sta na primer klic taksija ali upravljanje z eno izmed pametnih naprav podjetja preko aplikacije Mi Home.

Na zadnji strani naprave najdemo še tri digitalne fotoaparate, ki jih lahko uporabljamo tako za fotografiranje in zajemanje videoposnetkov kot za zajem sebkov. Osnovni digitalni fotoaparat je opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk, druga dva pa ponujata ločljivosti 20 milijonov in 12 milijonov slikovnih točk, pri čemer je tukaj na voljo celo 2-kratna optična povečava. Podprta je tudi hibridna povečava (do 8-krat) in makro fotografija na razdalji 1,5 centimetra. Fotoaparati so seveda zaščiteni s safirnim steklom.

Oblikovno všečen pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha razpolaga še z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Napravi dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 4.050 miliamper ur, ki razpolaga s 40-vatno hitro tehnologijo polnjenja. Podprte so še tehnologije Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth (5.0). GPS in seveda najnovejše mobilno omrežje 5G. Na napravi velikosti 154,38 x 72,3 x 10,4 milimetra in teže 241 gramov, je nameščen mobilni operacijski sistem MIUI 11, ki temelji na osnovi najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android 10.

Ker gre tudi pri zmogljivejšem pametnem mobilnem telefonu Xiaomi Mi Mix Alpha za konceptualno napravo, jih bo kitajski gigant izdelal le v omejeni količini. Na voljo bo izključno za kitajski trg in ne bo poceni, saj bo naprodaj za kar preračunanih 2.500 evrov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več

Sberbank banka d.d.

Dunajska cesta 128a, 1000 Ljubljana, Tel: 080 22 65
Izbira banke je pomembna odločitev. S Sberbank banko, ki vam zna prisluhniti in svetovati, bo dobro poskrbljeno za vas in vaše finance, izognili se boste marsikateri nevšečnosti, ... Več