Telefoni
26.02.2017 20:10
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Legendarna Nokia 3310 je nazaj!

Legendarna Nokia 3310 je nazaj!
Legendarna Nokia 3310 je nazaj!

Nedavno smo poročali, da naj bi podjetje Nokia kmalu ponudilo v prodajo prenovljeno oziroma posodobljeno različico legendarnega mobilnega telefona s prodajno oznako 3310. Ta je bil med uporabniki mobilnih telefonov dobro poznan po svoji vzdržljivosti in dolgi avtonomiji delovanja ter tudi po legendarnih igrah Snake in Space Impact. Ker velja za enega najbolj priljubljenih telefonov vseh časov, ne preseneča, da je trgovcem na račun njegove superiornosti uspelo prodati kar 126 milijonov enot.


Nova različica omenjenega telefona, pa je luč dneva ugledala na svetovnem kongresu mobilne telefonije (MWC 2017), ki se je pretekli teden odvil v Barceloni. Nova Nokia 3310 je po obliki zelo podobna svoji predhodnici, pričakovano pa je bila deležna tudi nekaterih kozmetičnih in tehničnih sprememb. Opremljena je s prenovljeno tipkovnico, večjim barvnim zaslonom, osnovnim fotoaparatom (2 MP) in tanjšim ohišjem, ki je na voljo v različnih barvnih odtenkih, od svoje predhodnice pa je lažja kar za polovico. Poganja jo operacijski sistem Nokia Series 30, kar v praksi pomeni da ni “pametna”, saj bolj kot ne zmore le osnovne fukcije mobilnega telefona (klicanje, pošiljanje sporočil, …).

Prenovljena Nokia 3310 je v osnovi namenjena manj zahtevnim uporabnikom, njena glavna aduta pa sta, tako kot pri predhodniku, odpornost na udarce in baterija z večtedensko avtonomijo delovanja. Telefon bo prišel na prodajne police enkrat poleti (tudi v Sloveniji), njegova cena pa bo znašala okoli 50 evrov. Kljub okrnjeni funkcionalnosti, pa bi znal biti telefon vseeno prodajna uspešnica, saj bo poceni, marsikdo pa ga bo kupil tudi iz nostalgičnih razlogov. Nenazadje pa z izjemno avtonomijo baterije lahko služi tudi kot zelo uporaben sekundarni telefon, ki pride še kako prav na daljših potovanjih.


Prijavi napako v članku