Operacijski sistemi
22.06.2016 21:45
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še naprej želite uporabljati Windows 7? Nekaj pomembnih nasvetov za vas

Windows 7 odslej brez brezplačne podpore!
Windows 7 odslej brez brezplačne podpore!

Pri Microsoftu se na vse moči trudijo, da bi si čim več uporabnikov posodobilo programsko opremo in namesto Windows 7 začelo uporabljati Windows 10. Pojavljajo se tudi nekateri primeri, ko si uporabniki nehote posodobijo operacijski sistem in s tem povzročijo dodatne težave saj se je potrebno ponovno naučiti novega operacijskega sistema. Slednje je tudi razlog zakaj si večina uporabnikov želi ostati na Windows 7 in je povsem zadovoljna z operacijskim sistemom, ki so ga pri Microsoftu predstavili leta 2009.

Prvi pomemben podatek je, da so z januarjem 2015 pri Microsoftu ustavili sleherni razvoj na operacijskem sistemu Windows 7. To pomeni, da več ne gre pričakovati nobenih novih funkcij ali kakršnihkoli izboljšav delovanja operacijskega sistema. To pa ne pomeni, da ne obstaja tehnična podpora. Slednja bo na voljo do leta 2020. S tem so se pri Microsoftu obvezali, da bodo morebitne na novo odkrite varnostne luknje in večje težave pri delovanju odpravljali še 4 leta. Januarja 2020 pa se bo zaključila tudi tehnična podpora za Windows 7 in od takrat naprej obstaja velika nevarnost, da bodo nepridipravi izkoristili nastalo situacijo ter vdirali v računalnike uporabnikov. Podobno velja za spletni brskalnik Internet Explorer. Tehnična podpora je zagotovljena do leta 2020. Glavni cilj Microsofta je, da uporabnike spravijo na novi brskalnik Edge zato jim več ni v interesu, da bi podpirali uporabo Internet Explorerja. Že sedaj se tako priporoča, da svoje brskanje po spletu prestavite na katerega izmed drugih brskalnikov kot so na primer Chrome ali Firefox. Kako dolgo bosta omenjena podpirala platformo Windows 7 še ni znano vendar pa sta brskalnika omenjenih neprimerljivo boljša.

V primeru, da ste se do sedaj uspešno borili proti številnim pozivnim sporočilom, da naj posodobite Windows 7 na aktualne Windows 10 je potrebno vztrajati samo še do konca julija. Takrat se namreč konča obdobje brezplačne namestitve Windows 10 operacijskega sistema in s tem tudi obdobje nadlegovanja uporabnikov, da si posodobijo operacijski sistem.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku