Trdi diski
01.07.2009 09:00
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se nam vendarle obetajo cenejši pogoni Solid State?

Ali se trdim diskom počasi bliža zadnja ura?
Ali se trdim diskom počasi bliža zadnja ura?

Nakup pogona Solid State, ki je bistveno boljši od klasičnega trdega diska, nam danes podraži nakup računalniškega sistema od približno sto pa vse do šesto evrov in več. Tehtnica pa naj bi se vendarle kmalu le prevesila na stran pogonov Solid State, saj je podjetje Kingston najavilo skorjašnji prihod cenovno ugodnih izdelkov na evropska tla.

Novinci bodo temeljili na osnovi novega krmilnika JMF612 podjetja JMicron in bodo opremljeni s podatkovnim vodilom SATAII, kar jim bo zagotovilo izredno hitro delovanje. Po prvih ocenah naj bi pogoni Kingston SSDNow družine V lahko prenašali podatke s hitrostjo do 100 megabajtov na sekundo in zapisovali s hitrostjo do 80 megabajtov na sekundo. Tudi dostopni čas naj ne bi bil od muh, saj naj bi bil od konkurenčnih izdelkov manjši kar za trideset odstotkov in naj bi znašal slabo desetinko milisekunde.

Novi diski Solid State bodo tudi zelo varčni z električno energijo, saj bodo pri polni obremenitvi porabili do največ pet vatov električne moči. Za nakup novega pomnilniškega medija podjetja Kingston s 64 gigabajti prostora naj bi bilo potrebno odšteti slabih 110 evrov, 128 gigabajtna različica naj bi bila 90 evrov dražja.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku