Računalništvo, telefonija
25.08.2018 08:57

Deli z drugimi:

Share

Se nam pri podjetju Asus obetajo cenejši telefoni za igranje mobilnih iger?

Nova modela pametnega mobilnega telefona ROG Phone naj bi bila cenovno nekoliko bolj dostopna.
Nova modela pametnega mobilnega telefona ROG Phone naj bi bila cenovno nekoliko bolj dostopna.

Pri podjetju Asus so junija letos s pripravo pametnega mobilnega telefona ROG Phone pretresli svet mobilnih iger, saj gre po mnenju strokovnjakov za eno najboljših mobilnih naprav za igranje iger. Gre namreč za zelo zanimiv telefon, ki bo mobilno igranje iger ponesel na povsem nov nivo, ki bo že primerljiv s prenosnimi računalniki. Za pripravo novosti so inženirji uporabili zmogljivo strojno opremo, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. V oblikovno zelo všečnem ohišju namreč najdemo zmogljiv procesor Snapdragon 835 in kar osem gigabajtov sistemskega pomnilnika, za izris slik pa je na voljo kar 15,2-centimetrsko (6-palčno) diagonalo in ponuja izris slik z ločljivostjo 2.160 x 1.080 slikovnih točk. To pomeni, da razmerje stranic znaša 18 proti 9, pri čemer frekvenca osveževanja znaša 90 hercev, kontrastno razmerje pa 10.000 proti 1.

Ker pa je za nakup pametnega telefona ROG Phone v Evropi treba odšteti tudi več kot 900 evrov, ne preseneča, da pri podjetju Asus razmišljajo o pričetku prodaje cenejše različice novosti. Glede na spletne govorce se nam obetajo kar dve cenejši različici pametnega mobilnega telefona Asus ROG Phone, pri čemer bo ena opremljena s štirimi gigabajti druga pa s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Spremembe bodo opazne tudi pri digitalnem fotoaparatu in spletni kameri. Medtem ko ima zdajšnji model na voljo dva digitalna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in osem milijonov slikovnih točk ter spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, bosta cenejši različici opremljeni le z enimi digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in eno spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk.

Na srečo Asus bo cenejši različi pametnega mobilnega telefona ROG Phone še vedno opremljal z zmogljivim procesorjem Snapdragon 845, ki bo podatke preračunaval pri povišani frekvenci 2,9 gigahercev. Enako velja za količino vgrajenega pomnilnika, saj bo uporabnikom za shranjevanje podatkov na voljo 128 gigabajtov oziroma 512 gigabajtov razpoložljivega prostora.


Prijavi napako v članku