Računalništvo, telefonija
21.04.2020 11:39

Deli z drugimi:

Share

Se nam obetajo poceni slušalke Apple AirPods?

Nove brezžične slušalke AirPods Pro Lite naj bi bile predstavljene še pred poletjem.
Nove brezžične slušalke AirPods Pro Lite naj bi bile predstavljene še pred poletjem.

Podjetje Apple je proti koncu lanskega leta predstavilo nove in predvsem dražje slušalke AirPods, ki so opremljene s tehnologijo za zmanjševanje zunanjega šuma (noise-reduction) in nekoliko spremenjeno obliko. Novi model ušesnih brezžičnih slušalk so pri podjetju Apple poimenovali AirPods Pro, saj kot že omenjeno gre za slušalke višjega cenovnega in kakovostnega razreda. To dokazuje že dejstvo, da tehnologija za zmanjševanje šuma zunanji hrup preverja kar 200 krat na sekundo. Temu primerna je seveda tudi maloprodajna cena, saj je za brezžične slušalke Apple AirPods Pro treba v evropskem prostoru odšteti kar zavidljivih 279 evrov.

Ker si mnogi uporabniki dragih slušalk Apple AirPods ne morejo privoščiti, naj bi pri podjetju Apple kmalu ponudili v prodajo cenejšo različico novosti. Tu bo šlo za slušalke Apple AirPods Pro Lite, ki se bodo cenovno nahajale med slušalkami AirPods 2 in najnovejšimi AirPods Pro. To pomeni, da bo zanje v maloprodaji treba odšteti med 179 evri in 279 evri.

Trenutno še ni znano, katere funkcionalnosti podjetje Apple ne bo vključilo v cenejši model AirPods Pro Lite, ki so prisotne pri modelu AirPods Pro. Spletni viri sicer navajajo, da bodo cenejše brezžične slušalke AirPods Pro Lite ohranile obliko dražjega modela, a ne bodo podpirale aktivno odpravljanje hrupa. Nove brezžične slušalke AirPods Pro Lite naj bi bile predstavljene še pred poletjem.


Prijavi napako v članku