Programska oprema
12.07.2006 14:37

Deli z drugimi:

Share

Še hitrejši in preprostejši dostop do poslovnih podatkov

Podjetje Business Objects je predstavilo Crystal Vision, novo orodje na področju poslovnega obveščanja (t.i. BI – business inteligence), ki podjetjem olajša dostop in analizo pomembnih poslovnih podatkov. Crystal Vision predstavlja paket programskih orodij Crystal Reports, Crystal Xcelsius in Crystal Live Office. S pomočjo omenjenih orodij bodo IT strokovnjaki in menedžerji v podjetjih lahko še bolj preprosto analizirali poslovne procese in s tem nudili odlično podporo pri sprejemanju poslovnih odločitev. Novosti so že dostopne tudi slovenskim uporabnikom.

Paket orodij Crystal Vision pa je medsebojno integriran paket, ki je namenjen izdelavi poslovnih poročil, nadzornih plošč (dashboard) in poslovnih prezentacij. Z njimi lahko poslovni analitiki in IT strokovnjaki hitro in preprosto izdelajo poročila Crystal Reports, jih pretvorijo v interaktivne nadzorne plošče (dashboards), ki so integrirane z Microsoft Office orodji. Za razliko od drugih orodij za izdelavo poročil, Crystal Vision omogoča končnim uporabnikom preprosto interakcijo s podatki v formatih Excell, PowerPoint, Word, PDF in Web. Crystal Vision sestavljajo orodja Crystal Reports, Crystal Xcelsius in Crystal Live Office. Crystal Reports predstavlja globalni standard v poslovnem obveščanju (BI), od dostopanja do podatkov, preko oblikovanja in izdelave poročil, do upravljanja in razpošiljanja poročil, integracije v portale in aplikacije. Nova, razširjena Crystal produktna linija je namenjena še hitrejšemu in preprostejšemu dostopanju uporabnikov do podatkov in preprosti izdelavi poročil, s tem pa omogoča tudi hitrejše sprejemanje poslovnih odločitev in pravočasno ukrepanje v poslovnih procesih. Orodje Crystal Xcelsius je namenjeno vizualizaciji podatkov in omogoča pretvorbo Excell-ovih datotek v interaktivne nadzorne plošče (dashboards), poslovne prezentacije, napovedi trendov itd. S programom Crystal Xcesius je oblikovanje nadzornih plošč še hitrejše in lepšega izgleda kot doslej. Program omogoča izdelavo interaktivne vizualizacije za Microsoft SQL Reporting Services poročila in SharePoint, prezentacije je mogoče oblikovati preprosto in hitro ter jih nato z enim klikom integrirati v PowerPoint, HTML in Adobe PDF formate. Crystal Live Office pa omogoča točno in ažurno zbiranje in on-line osveževanje podatkov, povezanih s poročili neposredno iz okolja Microsoft Office.

Podjetja, ki sama nimajo časa in virov za implementacijo informacijskih rešitev, zgrajenih s paketi podjetja Business Objects, se lahko za pomoč obrnejo na podjetji Abit in UT Informacijski sistemi, kjer bodo poskrbeli za vizualizacijo podatkov in izdelavo nadzornih plošč (dashboardov), pa tudi za načrtovanje, razvoj in uvedbo rešitev poslovnega poročanja, podatkovnega rudarjenja … Obe podjetji poskrbita za celotno integracijo vseh Crystal Reports produktov: vodenje projektov in svetovanje pri uporabi platform Crystal in Business Objects, izobraževanje uporabnikov in administratorjev, vzdrževanje in podporo uporabnikom, programiranje in izdelavo namenskih rešitev na MS (.NET) in JAVA platformi ter za integracijo in konsolidacijo podatkov.


Prijavi napako v članku