Računalništvo, telefonija
26.08.2020 08:40

Deli z drugimi:

Share

Se bo podjetje Samsung kmalu odreklo telefonom Galaxy Note?

Se bo podjetje Samsung kmalu odreklo telefonom Galaxy Note?
Se bo podjetje Samsung kmalu odreklo telefonom Galaxy Note?

Podjetje Samsung je na začetku avgusta v okviru navideznega dogodka predstavil najzmogljivejša pametna telefona doslej, in sicer Galaxy Note20 in Galaxy Note20 Ultra. Takoj za tem so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi bila to zadnja družine pametnih mobilnih telefonov Galaxy Note. Te naj bi nasledila prihodnja generacija pametnih mobilnih telefonov Galaxy S, saj naj bi jim podjetje Samsung omogočilo polno združljivost z digitalnim peresom S Pen, ki je bilo vse doslej namenjeno izključno poslovnim pametnim mobilnim telefonom družine Galaxy Note.

Prihodnja generacija pametnih mobilnih telefonov Galaxy S bo na voljo v treh modelih, in sicer osnovi model, model Plus in seveda najdražji model Ultra. Podpora za digitalno pero S Pen pa naj bi bila zagotovljena izključno za model Ultra. Poslovne pametne mobilne telefone Galaxy Note pa naj bi nadomestila družina prepogljivih telefonov Galaxy Z Fold. Tu bo dejansko šlo za tretjo generacijo pametnih mobilnih telefonov Galaxy Z Fold, ki bodo v polni meri združljivi s peresom S Pen.

Več o nameri podjetja Samsung naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj mesecih. Dejstvo pa je, da prepogjivi pametni mobilni telefoni vse bolj pridobivajo na priljubljenosti. Poleg tega Pri podjetju Samsung pripravljajo nekoliko cenejšo različico prepogljivega telefona Galaxy Fold, ki nastaja pod tovarniško oznako SM-F415. Čeprav cenejši prepogljivi telefon Samsung ne bo opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo, naj bi bil ta kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam, zato se bodo ti zagotovo prikupili tudi zahtevnejšim in poslovnim uporabnikom.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo cenejši prepogljivi pametni mobilni telefon podjetja Samsung temeljil na osnovi ohišja Galaxy Z Flip 5G. Za shranjevanje podatkov bo po vsej verjetnosti na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 64 gigabajtov ali 128 gigabajtov, medtem ko ima dražji model na voljo 256 gigabajtov prostora. Za preračunavanje podatkov pa naj bi bil na voljo mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 765G namesto precej zmogljivejšega modela Snapdragon 865. Kljub temu bo uporabnikom še vedno na voljo povezava v hitra mobilna omrežja 5G.

Koliko pa bo maloprodajna telefona cenejšega prepogljivega pametnega mobilnega telefona podjetja Samsung? Ta naj bi se gibala pod 1.000 evri, kar pomeni, da bo naprava še vedno precej dražja v primerjavi s klasičnimi telefoni. Kljub temu si bo novost lahko privoščilo nekaj več uporabnikov.


Prijavi napako v članku