Računalništvo, telefonija
07.07.2020 14:40
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SD-WAN za transformacijo poslovnega omrežja

Poslovna omrežja se širijo in temu se ne moremo izogniti.
Novi poslovni modeli zahtevajo nove omrežne modele.
Novi poslovni modeli zahtevajo nove omrežne modele.

Zato je ključno, da vzpostavite arhitekturo, ki bo podpirala rast in s katero bomo lahko uspešno upravljali WAN, LAN, Wi-Fi in varnost. SD-WAN za poslovna okolja to omogoča na učinkovit in enostaven način, ki ne ogrozi varnosti.


SD-WAN (Software Defined Wide Area Network) ali programsko definirano prostrano omrežje je nov koncept povezovanja oddaljenih lokacij s centralno poslovno enoto. Omogoča popolno avtomatizirano in programabilno upravljanje v poslovnih okoljih.


SD-WAN razširi SDN koncept v aplikacijo, ki se uporablja v poslovnih okoljih in zaključuje v hibridnih oblačnih storitvah. Predvsem je primeren za vse aplikacije, ki gostujejo v oblačnih storitvah.


SD-WAN storitev je sestavljena iz žičnih in brezžičnih širokopasovnih IP VPN povezav. Prometni tokovi se avtomatsko usmerjajo preko najprimernejše in učinkovite poti, ki se določi glede na stanje določenih povezav. Tipično se spremlja zasedenost povezav, zakasnitve na posamezni povezavi, razpoložljivost. Na osnovi omenjenih kriterijev se ustvari usmerjevalna politika, ki skrbi za nemoteno usmerjanje, glede na trenutno stanje prenosa podatkov v omrežju.


Klasična prostrana omrežja so dokaj statična in se skozi svojo celotno življenjsko dobo relativno malo spreminjajo. Sodobni trendi v IT industriji narekujejo agilni pristop tako na aplikativnem delu, kot na omrežnem delu IT okolja.


Novi poslovni modeli zahtevajo nove omrežne modele. Prehod iz ‘legacy’ WAN v SD-WAN prinaša številne prednosti, predvsem nižje stroške, povečanje razpoložljivosti omrežja in storitev, večjo varnost ter boljšo uporabniško izkušnjo.


Kakšne so priložnosti SD-WAN?

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku