Poslovne rešitve
24.02.2022 16:22

Deli z drugimi:

Share

Schneider Electric predstavil infrastrukturo prihodnosti

  • Integriran paket rešitev, ki podpira zeleno urbanizacijo, električno mobilnost in se bori proti učinkom podnebnih sprememb
  • Nov pristop bo ustvaril sodobnejšo, bolj trajnostno, učinkovitejšo, odpornejšo in vključujočo urbano infrastrukturo – ki pospešuje globalno razogljičenje in spodbuja večjo kakovost življenja za vse

Schneider Electric, vodilni v digitalni transformaciji upravljanja z energijo in avtomatizacije, je predstavil Infrastrukturo prihodnosti, integriran paket rešitev, prilagojenih za ustvarjanje pametne in ekološko učinkovite infrastrukture.

Infrastruktura prihodnosti je močan celosten pristop k oskrbi prihodnjih podjetij in gospodarstev z energijo, hkrati pa se skuša soočiti z izzivi aktualne globalne urbanizacije, vzroki in vplivi podnebnih sprememb. Njegove integrirane rešitve vključujejo programsko opremo za vpoglede na podlagi podatkov, storitve za izboljšanje operacij in neprekinjeno poslovanje, rešitve za električno mobilnost ter zelene tehnologije in programe za pospeševanje energetskega prehoda.

Potreba po zeleni infrastrukturi

»Odporna infrastruktura je ključni dejavnik produktivnosti in gospodarskega razvoja. Toda zaradi podnebnih sprememb in hitre rasti urbanizacije je vladam, občinam, lastnikom javne infrastrukture in energetskih omrežij ter prevoznikom postalo še pomembnejše, da dobro načrtujejo in vlagajo v pametnejše, bolj zelene rešitve, ki bodo podpirale gospodarsko rast,« je dejal Frédéric Godemel, izvršni podpredsednik za energetske sisteme in storitve v podjetju Schneider Electric.

Vse pogostejši ekstremni vremenski dogodki po vsem svetu in vse hitrejša urbanizacija sta vodilna vzroka za motnje v elektroenergetski in prometni infrastrukturi ter infrastrukturi oskrbe z vodo. Takšne motnje podjetjem vsako leto povzročijo škodo v višini 300 milijard dolarjev. To samo potrjuje, da je odporna in nizkoogljična infrastruktura vse bolj potrebna.

Podatkovno vodena infrastruktura prihodnosti

Infrastruktura prihodnosti podjetja Schneider Electric, ki je prilagojena urbani infrastrukturi, je sestavljena iz vrste IoT programskih rešitev, ki lastnikom infrastrukture pomagajo do trajnostnega razvoja. Infrastrukturo prihodnosti sestavljajo:

  • EcoStruxure™ za E-mobilnost: celovita integrirana rešitev, ki presega polnilnice za električna vozila, je enostavna za namestitev, zagotavlja zanesljivo napajanje zgradb in je praktična rešitev za voznike električnih vozil.
  • ETAP Train Power Simulation – eTraX™: preizkušena, enostavna za uporabo in prilagodljiva programska orodja za projektiranje, analizo in upravljanje izmenične in enosmerne železniške infrastrukture.
  • AVEVA Unified Operations Centre: osrednje vozlišče za operaterje infrastrukture.
  • EcoStruxure™ Energy and Sustainability Services: strokovne rešitve s področja  energije in trajnosti, ki podjetjem pomagajo pri nadzoru porabe energije, povečanju učinkovitosti in doseganju trajnostnih ciljev.
  • EcoStruxure™ Microgrid Advisor: programska platforma za upravljanje energije, zasnovana v oblaku, ki uporabnikom omogoča zbiranje, napovedovanje in samodejno optimizacijo distribucije energije različnim porabnikom.

Poleg tega je tu še večkrat nagrajena srednjenapetostna stikalna naprava podjetja Schneider, ki za delovanje uporablja čisti zrak namesto SF6. To sta SM AirSeT™ in RM AirSeT™ MV, ki predstavljata ekološko in digitalizirano alternativo tradicionalnim tehnologijam ter omogočata ustvarjanje še bolj trajnostnih infrastrukturnih projektov.

Ponudba programske opreme in storitev podjetja Schneider Electric je namenjena javnemu sektorju, lokalni samoupravi in podjetjem iz različnih panog. Z njihovo uporabo bodo infrastrukturni projekti ekološko usmerjeni in pripravljeni na izzive, ki jih prinašajo podnebne spremembe.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Električni avtomobili električna energija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Subsidium, okoljski inženiring in razvoj

Ulica Sallaumines 9, 1420 Trbovlje, Tel: 041 544 468
Vsak izmed nas ima moralno odgovornost varovati okolje in spodbujati trajnostni razvoj družbe za prihodnje generacije. Propadanje okolja dolgoročno ogroža zdravje in varnost ljudi, ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več