Grafične kartice
16.08.2021 08:06

Deli z drugimi:

Share

Sapphire z namensko grafično kartico za rudarjenje kriptovalut

Zaradi množičnega rudarjenja kriptovalut z uporabo grafičnih kartic višjega cenovnega razreda se je povpraševanje po teh grafičnih karticah močno povečalo. Posledično so njihove zaloge ponekod po svetu praktično pošle, maloprodajne cene pa so poskočile v nebo. Čeprav je vrednost številnih vodilnih kriptovalut v zadnjem času nekoliko padla, je bilo povpraševanje po grafičnih karticah s strani kriptorudarjev v prvem četrtletju letošnjega leta še vedno nadpovprečno visoko.

Na srečo je ljubiteljem iger na pomoč priskočilo podjetje Sapphire. To je namreč pripravilo nadvse zanimivo grafično kartico, ki temelji na osnovi sicer že nekoliko zastarelih grafičnih jeder AMD Radeon  RX570 družine Polaris. Grafično jedro se je za rudarjenje kriptovalut izkazalo za nadvse učinkovito, inženirji podjetja Sapphire pa so pripravili grafično kartico z dvema jedroma.

Nova grafična kartica podjetja Sapphire za rudarjenje kriptovalut uporablja dve grafični jedri z 2.048 stream procesorji na jedro v navezi z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Novost se je izkazala za izjemno učinkovito predvsem za rudarjenje kriptovalute Ethereum. Ta namreč dosega zmogljivost 60 MH na sekundo, poraba električne energije pa ne presega 125 vatov. Pri delovanju pa novost ne preseže 65 stopinj Celzija, kar jo naredi primerno tudi za kompaktnejše sisteme.

Namenska grafična kartica podjetja Sapphire za rudarjenje kriptovalut naj bi bila naprodaj kmalu. Novost po vsej verjetnosti ne bo pretirano draga. To posledično pomeni, da bo več novejših grafičnih kartic na voljo ljubiteljem iger.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NIMBIS d.o.o, Max.si

Čučkova ulica 5, 2250 Ptuj, Tel: 05 905 01 88
Razlogov za posodobitev IT infrastrukture je veliko. S posodobitvijo lahko postanete bolj agilni in prilagodljivi, hkrati pa prihranite denar, tako kratkoročni kot dolgoročni. Če ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

TISKARNA SILVECO

Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92