Računalništvo, telefonija
14.11.2009 10:25

Deli z drugimi:

Share

SAP stavi na brezčasno programsko opremo

SAP TechEd konferenca
SAP TechEd konferenca

Končala se je že tretja SAP TechEd konferenca. Po Phoenixu in Dunaju jo je med 11. in 12. novembrom gostil kitajski Shanghai. Več tisoč strokovnjakov ter uporabnikov SAP-jeve poslovne programske opreme se je strinjalo, da mora biti programska oprema prihodnosti bolj prilagodljiva aktualnim gospodarskim trendom. SAP AG je zato predstavil vlogo t. i. brezčasne poslovne programske opreme, ki bo omogočala gradnjo stabilnih temeljev in prilagajanje poslovanja različnim poslovnim tokovom.

Pri SAP-ju razumejo, da je sprejemanje novih realnosti nujno, a se hkrati zavedajo, da takšne spremembe od podjetij zahtevajo velike napore. Zato jim želijo ponuditi stabilne temelje, ki bodo tako rekoč brezčasni in bodo podpirali različne poslovne strategije. SAP-jev tehnološki direktor (CTO), Vishal Sikka, je tako udeležence konference nagovoril z besedami: »Podjetja morajo sprejeti novo stanje, pripravljena morajo biti na hitre spremembe. Včasih se je transformacija podjetja zgodila enkrat na generacijo, kar je na dolgi rok tudi logično. Te okvire lahko zopet dosežemo, če bomo poskrbeli za stabilno jedro poslovanja. Več kot 100 velikih svetovnih podjetij s SAP-jem sodeluje že več kot tri desetletja. Prav nobene izmed teh pomembnih strank nismo izgubili, čeprav so se vmes na trgih in v poslovanju zgodile velike spremembe. Vedno smo zanje imeli ustrezne odgovore in rešitve. Partnerji nam zato popolnoma zaupajo.«

Po Sikkovih besedah pri SAP-ju opažajo, da so podjetja danes vse bolj izpostavljena različnim pritiskom – od stalne rasti, inoviranja brez prekinitev, fleksibilnega poslovanja, rezanja stroškov ter zahtev delničarjev. Za uspeh v tem zahtevnem okolju pa je pomembno, da njihova infrastruktura ter ključni poslovni sistemi delujejo nemoteno in jim omogočajo opravljanje njihovega dela. SAP si bo s svojimi poslovnimi rešitvami prizadeval, da uporabnikom ponudi čim več vrednosti.

Spreminjajo se poslovni modeli in načini dela zaposlenih, saj ti programsko opremo danes uporabljajo bistveno drugače kot pred desetletjem. Konvergenca socialnih omrežij je dosegla tudi poslovni svet in jo je moč izkoristiti v poslovne namene. Prav tako postaja ključna mobilnost zaposlenih, da svoje delo opravljajo od kjer koli in kadar koli. Uporabniki zahtevajo drugačno interakcijo s programsko opremo in to jim SAP s poslovanjem na zahtevo tudi nudi, z brezčasnimi rešitvami pa gre še korak dlje.


Prijavi napako v članku