Računalništvo, telefonija
17.05.2011 18:10

Deli z drugimi:

Share

SAP odpira novo poglavje na področju poslovne analitike

Družba SAP je na konferenci SAPPHIRE NOW, ki se letos med 15. in 18. majem odvija v Orlandu, predstavila nove rešitve za upravljanje poslovanja. Programski paket SAP BusinessObjects EPM 10.0 podjetjem omogoča sprejemanje še boljših poslovnih odločitev ter upravljanje nalog in procesov skladno s poslovnimi cilji.
SAP s trajnostnim razvojem prihranil več kot 170 milijonov evrov
SAP s trajnostnim razvojem prihranil več kot 170 milijonov evrov

Sodobno poslovanje od podjetij zahteva vse hitrejše sprejemanje poslovnih odločitev, zato se trudijo doseči čim večjo natančnost posameznih odločevalcev. Največji izziv pa jim predstavlja zagotavljanje enotnosti odločitev posameznih odločevalcev, ki bi usklajeno vodile k ciljem podjetja ter upoštevale potencialna tveganja na nivoju podjetja. Deseta različica rešitev SAP BusinessObjects EPM odgovarja prav na omenjene potrebe podjetij, saj omogoča uporabnikom širom podjetja udeležbo pri upravljanju skupnih zmogljivosti. Nadgrajeni programski paket že izrablja vse prednosti nove SAP tehnologije računalništva v pomnilniku, ki omogoča podrobnejše in agilnejše upravljanje s scenariji planiranja poslovanja ter lahko drastično poveča možnost uporabnikov za zaznavanje ter odzivanje na spremembe v poslovanju. Dodatno pa nove rešitve za mobilno področje uporabnikom omogočajo, da dobijo vse podatke o poslovanju na svoje mobilne naprave v realnem času.

Nove rešitve na področju EPM (enterprise performance management) tako odpirajo novo poglavje poslovne analitike in uresničujejo SAP-jevo vizijo dobro informiranih odločevalcev, ki s svojim delom, poravnanim s strategijo poslovanja, in uporabo naprednih orodij dosegajo odlične rezultate. SAP BusinessObjects EPM 10.0 podjetjem ponuja še boljši vpogled v razmerja med posameznimi poslovnimi odločitvami ter tveganji z vidika celotnega poslovanja. Zahvaljujoč napredni analitiki lahko podjetja svoje cilje dosežejo hitreje in z manj viri.

“Nova različica SAP BusinessObjects EPM še povečuje naše vodstvo na trgu rešitev poslovne analitike. Različica 10.0 je zgleden primer, kako družba SAP povezuje posameznike, ekipe in celotna poslovna omrežja pri doseganju poslovnih ciljev. Z napredno analitiko lahko odklenemo »nevidna« znanja, odkrijemo nove poslovne priložnosti ter se bolje pripravimo na spremembe. Kakovostne poslovne odločitve vedno prinašajo pozitivne rezultate,” je povedal podpredsednik oddelka Enterprise Performance Management Solutions v družbi SAP Bryan Katis.

SAP BusinessObjects EPM širi uporabnost rešitev EPM prek meja tradicionalnih pisarniških in finančnih oddelkov. Natančno upravljanje poslovne strategije mora namreč biti tesno povezano s planiranjem, finančnim načrtovanjem, nabavo, proizvodnjo ter upravljanjem stroškov poslovanja. Poslovno-analitične aplikacije, ki so del paketa SAP BusinessObjects EPM, so že prilagojene številnim uporabnikom v različnih industrijah, zato lahko ti še kakovostneje opravljajo svoje delo, oziroma ga dvignejo na višji nivo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ecetera d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku