Telefoni
07.04.2014 10:11
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsungov veliki tehnološki preboj

Samsungov veliki tehnološki preboj
Samsungov veliki tehnološki preboj

Izvor besedne zveze Silicijeva dolina, ki jo je postavilo najbolj znano področje tehnoloških podjetij, je povezan z materialom, iz katerega so sestavljeni čipi v računalniških napravah. Silicij je izjemno priljubljena sestavina, vendar ima veliko slabost – krhkost.

V dobi, ko se za tablicami in pametnimi telefoni pojavljajo nove kategorije izdelkov, kot so pametne ure, zapestnice in očala, je ta slabost vse večja ovira. Predvsem pri pametnih urah in zapestnicah je uporaba silicija neprimerna, saj gre za zaobljeno oblikovane naprave. Silicij pa ne vsebuje potrebne fleksibilnosti.

Zato so pri Samsungu že dlje časa eksperimentirali z novim materialom, grafenom. Izjemno lahek in 200-krat trši material obljublja veliko, predvsem zaradi svoje fleksibilnosti, mnogo bolje pa prevaja tudi toploto. Vendar je bila njegova osnovna uporaba do danes nemogoča, saj so bili stroški proizvodnj previsoki. Pri Samsungu pa so sporočili, da jim je uspelo razviti proizvodni proces, ki omogoča cenovno učinkovito proizvodnjo in s tem uporabo v naslednji generaciji pametnih telefonov, ur in zapestnic. Slednje bodo zaradi nadomestila silicija z grafenom mnogo tanjše in prilagojene obliki roke.

Razvoj potencialno pomeni novo poslovno priložnost za podjetje, ki si bi s tem zagotovilo vodilni položaj z novim načinom proizvodnje prihajajočih pametnih naprav.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku