Slika, tv, avdio
Televizorji
15.09.2023 16:05

Deli z drugimi:

Share

Samsung v televizor The Frame prinaša vrhunska umetniška dela – v sodelovanju z Metropolitanskim muzejem umetnosti

Uporabniki storitve Samsung Art Store lahko izbirajo med 38 priznanimi umetninami, od van Gogha do starega Egipta.
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da sodeluje z newyorškim Metropolitanskim muzejem umetnosti in v televizor The Frame prinaša nekatera najbolj dragocena muzejska umetniška dela. Izbor ikoničnih umetniških del Metropolitanskega muzeja bo danes predstavljen v storitvi Samsung Art Store[1], ki uporabnikom televizorja The Frame omogoča preoblikovanje katerega koli prostora s prikazom več kot 2300 umetniških del, vključno z deli najuglednejših umetnikov, muzejev in ustvarjalcev v industriji.

Uporabniki storitve Samsung Art Store lahko izbirajo med 38 deli iz številnih bogatih kuratorskih oddelkov Met, vključno z ameriškim krilom, azijsko umetnostjo, egipčansko umetnostjo, evropskim slikarstvom, islamsko umetnostjo in drugimi. V ponudbi so visoko ločljive digitalne reprodukcije umetniških del iz različnih kultur in časovnih obdobij, ki se nahajajo v Metu.

Uporabniki storitve Samsung Art Store lahko v svojih domovih razstavijo priljubljena umetniška dela, med drugim Vaja baleta na odru Edgarja Degasa (okoli 1874), Sončnice Vincenta van Gogha (1887), Nastajajoča narava z jabolki in loncem s primulami Paula Cézanna (okoli 1890) in Cirkuška parada (1887-1888) Georgesa Seurata. Lastniki The Frame lahko prikazujejo tudi starodavne artefakte, kot je egipčanski amulet za oči wedjat[2] (približno 1070-664 pr. n. št.) in srednjeveške dragocenosti, vključno s Samorog počiva v vrtu (1495-1505), znamenitim francoskim in južno-nizozemskim tekstilom iz skupine samorogovih tapiserij. Na izbiro so tudi znamenita japonska umetniška dela, kot sta Pod mostom Mannen v Fukagavi Katsushike Hokusaia (ok. 1830-1832) in Zgoščen ilustriran življenjepis meniha Nichirena Utagawe Kuniyoshija (1835-1836), ki umirja razburkano morje v Tsunodi v izgnanstvu na otoku Sado. Poleg tega so v zbirki zgodovinsko pomembna ameriška umetniška dela, kot je Washington prečka Delaware (1851) Emanuela Leutzeja.

“Od svoje ustanovitve leta 1870 si Met prizadeva, da bi umetnost in kulturo približal vsakdanjemu življenju obiskovalcev in ljubiteljev umetnosti po vsem svetu,” je dejal Josh Romm, vodja globalnega licenciranja in partnerstev pri Met. “Naše sodelovanje s podjetjem Samsung to poslanstvo uresničuje na nov in sodoben način, saj potrošnikom omogoča, da doma uživajo v ikoničnih delih iz zbirke The Met. Ko bodo uporabniki raziskovali izbor in izbirali dela za prikaz, bo ta program ustvaril nov dialog o umetnosti, ustvarjalnosti in tehnologiji.”

Vizija muzeja The Met, da s svojimi zbirkami razkriva nove ideje in nepričakovane povezave med časi in kulturami, se je odlično udejanila tudi v sodelovanju s Samsung Art Store, eno največjih digitalnih platform te vrste. Samsung Art Store, ki uporabnikom televizorja The Frame v 42 državah predstavlja umetnost iz muzejev in galerij po vsem svetu, z različnimi mesečnimi programi raziskuje stoletja umetnosti, od starih mojstrov, kot so Botticelli, Leonardo, Goya in Van Gogh, do sodobnih umetnikov, kot je Shinique Smith in številnih drugih.

“Samsung Art Store je počaščen, da lahko sodeluje z Metropolitanskim muzejem umetnosti in svetovno znana umetniška dela pripelje v milijone domov po vsem svetu,” je dejal Sang Kim, izvršni direktor in generalni direktor severnoameriške storitvene dejavnosti pri podjetju Samsung Electronics. “Pri podjetju Samsung si nenehno prizadevamo, da bi s tehnološkimi inovacijami na novo opredelili doživetje zabave in veseli nas, da lahko sodelujemo s tako kultno ustanovo, da bi uporabnikom prvič omogočili uživanje v kulturno pomembnih umetniških delih Metropolitanskega muzeja prek sodobnega digitalnega platna iz udobja njihovih domov.”

Samsung Art Store je na voljo v Samsung televizorju The Frame – pametnem televizorju 4K z milijardo barvnih odtenkov in okvirjem za slike, ki zagotavlja živahno in realistično televizijo, ko je vklopljen in čudovito umetnost, ko je izklopljen. Njegov matiran zaslon drastično zmanjšuje odseve svetlobe in zagotavlja videz podoben platnu, kar je kot nalašč za prikazovanje digitalnih zbirk iz storitve Samsung Art Store in osebnih fotografij ter drugih umetniških del. Uporabniki lahko izbirajo med zbirko okvirjev televizorja, ki spominjajo na okvir za slike in tako prilagodijo svoj prostor. Priloženi stenski nosilec za tanko namestitev pa lahko nadgradijo z novim samodejnim vrtljivim stenskim nosilcem[3] za prikaz vsebine navpično ali vodoravno, tako da si lahko vse osupljive umetnine ogledate natanko tako, kot si je zamislil umetnik.


[1] Naročnina za  enega uporabnika na trgovino Samsung Art Store stane 4,99 dolarja na mesec ali 49,90 dolarja na leto.

[2] Amulet z očesom wedjat je staroegipčanski amulet, ki predstavlja ozdravljeno oko Hora, staroegipčanskega boga. Oko je pogosto upodobljeno kot križanec med človeškim in sokoljim očesom.

[3] Samodejno vrtljiv stenski nosilec je naprodaj ločeno in je združljiv z modeli The Frame 2022-2023 v velikostih zaslonov 108 cm (43″), 125 cm (50″), 138 cm ( 55″) in 163 cm (65″).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung televizorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več