Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
21.01.2022 16:02

Deli z drugimi:

Share

Samsung postavlja nove standarde pametnih telefonov

TH Roh napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S.

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

Razvoj pametnega telefona je posegel v čisto vsa področja našega življenja. Postali smo navajeni, da lahko posnamemo, raziskujemo ali komuniciramo s komerkoli in kjerkoli le z dotikom zaslona. Pametni telefon je velik napredek in Samsung tega nikoli ni jemal samoumevno.

Roh na začetku zbere misli: »Mobilne inovacije se razvijajo s svetom, a to ni dovolj. Najprej moramo sprejeti, da tehnologija lahko spremeni naš način doživljanja sveta okoli nas in nam olajša življenje. Nenehno si prizadevamo, da pametni telefon naredi nekaj novega.«

»Ni dovolj, da se mobilne inovacije samo razvijajo s svetom. Moramo biti korak naprej, da lahko naša tehnologija pomaga spremeniti način, kako doživljamo vse okoli nas in nam olajša življenje. Zato si nenehno prizadevamo premikati meje, kaj lahko naredi pametni telefon,« opisuje Roh politiko v podjetju Samsung.

Premikanje meja v zgodovini pametnega telefona

S prihodom Galaxy Note leta 2011 se je začela priročnost in prenosljivost telefonov. Pametni telefoni z večjim zaslonom in funkcionalnostjo tabličnih računalnikov so postali današnji standard. Nekateri so nasprotovali takratnemu 5,3 paličnemu zaslonu, ki je veljal za ogromnega, vendar nam je prav Note ustvaril »zapuščino« današnje normalnosti. Tudi S Pen je s prihodom vse presenetil, saj je omogočal veliko ustvarjalnosti. Uporabniki so svoje misli lahko hitro zapisali v Samsung Notes.

Roh je tako opisal prihod novih zložljivih telefonov: »V letu 2019 je Samsung na novo definiral pametne telefone. S serijo Galaxy Z Fold so v mobilno industrijo prinesli povsem novo obliko. Vrhunski zložljiv dizajn je spremenil tudi način uporabe telefona. S Flex načinom so videoklici postali prostoročni in enostavnejši, telefon pa nudi tudi večopravilnost z več okni. Telefon se spremeni v tablični računalnik. Zložljivi telefoni so tako postali naslednji korak, saj številna podjetja sedaj sledijo tej ideji.«

Poslušanje in upoštevanje uporabnikov

»V poplavi enakosti pametnih telefonov in ponavljajočih se posodobitev, ostaja naša ambicija trdna: zaznati signale, ki jih preobrazba vznemirja – s poslušanjem vaših povratnih informacij – in še naprej zagotavljati mobilne izkušnje, ki nam vsem dajejo moč, da se razvijamo,« zagotavlja Roh.

Verjame, da so bili marsikateri uporabniki presenečeni, ko Samsung v lanskem letu ni predstavil novega Galaxy Note. Zaveda se navdušenja nad serijo Galaxy Note in pisalom S Pen. Zagotavlja tudi, da nikakor niso pozabili te mobilne izkušnje, ki jih imajo uporabniki tako radi.

Pobuda za nadaljnji razvoj

Že leta obstajajo tudi skeptiki, ki mislijo, da Samsung razmišlja v smeri nemogočega – kot se je izkazalo za prevelik zaslon, nepotrebno pisalo ali profesionalni fotoaparat za nočno fotografijo. Z vsako novo evolucijo naprav Samsung Galaxy, se je na novo oblikovala celotna kategorija mobilnih telefonov. S tem mišljenjem o napredku bodo nadaljevali v mobilni industriji.

V februarju 2022 Samsung tako napoveduje najpomembnejšo napravo serije S, ki so jo kdaj ustvarili. Generacija Galaxy S je tu in združuje najboljše lastnosti Samsung Galaxy v eno vrhunsko napravo.

Posneli boste lahko najboljše in najsvetlejše fotografije in videoposnetke v temni noči. Čez dan pa vas bo navdušil z močjo, hitrostjo in različnimi orodji, ki jih ni mogoče najti drugje. »Uživali boste v vrhunskih inovacijah, ki jih omogoča najpametnejša izkušnja Galaxy doslej. Ob tem se boste počutili dobro, ker ste del najbolj trajnostnega ekosistema Galaxy. Pomagali nam boste ponovno napisati prihodnost pametnih telefonov. Pripravite se na vrhunsko Galaxy izkušnjo,« zaključuje svoj zapis Roh.

Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

Tiskarna Babič s.p.

Log 38, 2345 Bistrica ob Dravi, Tel: 040 231 395
Tiskarna Babič s.p. je družinsko podjetje s 35 letno tradicijo. Pri svojih naročnikih dosegamo visoke ocene po kvaliteti, odzivnosti in točnosti dobav, na kar smo zelo ponosni. ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več