Prenosni računalniki
07.01.2013 23:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ultrabooki, da dol padeš

Podjetje Samsung je na računalniškem sejmu CES 2013 v ospredje postavilo svojo novo družino ultrabookov Series 7 Ultra. Njihov glavni adut je tehnologija „RAM accelerator“, saj le-ta preko namenske programske opreme poskrbi za pohitritev procesorja do 150 odstotkov, piko na i pa daje 10-točkovni na dotik občutljiv zaslon.
Ultrabook Series 7 Ultra podjetja Samsung bo kot nalašč tudi za najzahtevnejša opravila.
Ultrabook Series 7 Ultra podjetja Samsung bo kot nalašč tudi za najzahtevnejša opravila.

Vse več računalniških gigantov je prepričanih, da ultrabooki predstavljajo novo generacijo prenosnih računalnikov, saj se po zmogljivosti lahko že povsem kosajo z običajnimi prenosniki, vendar so precej tanjši in lažji. Zato ne preseneča, da je podjetje Samsung na računalniškem sejmu CES 2013 v ospredje postavilo svojo novo družino ultrabookov Series 7 Ultra. Glavni adut novih kompaktnih prenosnikov je tehnologija „RAM accelerator“, saj ta preko namenske programske opreme poskrbi za pohitritev procesorja do 150 odstotkov, piko na i pa daje 10-točkovni na dotik občutljiv zaslon.

Ultrabooki Samsung Series 7 Ultra v lahkem in na padce odpornem aluminijastem ohišju „skrivajo“ Intelove procesorje Core i5 oziroma i7 (sredica Ivy Bridge), sistemski pomnilnik do kapacitete 16 gigabajtov, pogon Solid State z 256 gigabajti prostora in dodatno grafično kartico AMD HD8570M. Za prikazovanje slik je na voljo zaslon ločljivosti 1.920 X 1.080 slikovnih točk in svetilnosti 350 ANSI lumnov. Ljubitelji dobre glasbe in filmofili bodo znali ceniti še izjemno kakovostne zvočnike podjetja JBL. Tu seveda ne gre spregledati treh vmesnikov USB, priključkov HDMI, Ethernet, mini-VGA ter čitalca pomnilniških kartic. Baterija zagotavlja do osemurno avtonomijo.

Ultrabooki Samsung Series 7 Ultra s 13,3-palčnim (33,8-centimetrskim) zaslonom so kot nalašč za prenašanje, saj v debelino merijo zgolj 18,9 milimetra (z zaslonom na dotik) oziroma 17,5 milimetra (z običajnim zaslonom) in tehtajo 1,65 kilograma oziroma 1,46 kilograma. Novince bomo na prodajnih policah trgovin skoraj zagotovo ugledali še pred poletjem.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku