Monitorji
02.08.2022 16:36

Deli z drugimi:

Share

Samsung s prvim 240 Hz 4K igralnim monitorjem Odyssey Neo G8

Samsung monitor Odyssey Neo G8 ponuja bliskovito hitro osveževalno frekvenco 240 Hz s tehnologijo Quantum Mini LED.
Samsung monitor Odyssey Neo G8. Foto: Samsung
Samsung monitor Odyssey Neo G8. Foto: Samsung

Samsung Electronics, vodilni svetovni proizvajalec igralnih monitorjev, je najavil globalno razpoložljivost serije igralnih monitorjev Odyssey G85NB in G75NB za leto 2022.  S tem je še okrepil vodilni položaj Odysseya v industriji, saj zagotavlja najbolj poglobljeno in realistično igralno izkušnjo na trgu. G85NB – prvi igralni monitor 4K z 240 Hz na svetu – je na voljo v 32-palčnem formatu in ponuja izjemno realistično kakovost slike, hiter odzivni čas in vrhunsko zmogljivost.

“Samsung z veseljem predstavlja najhitrejši igralni monitor 4K na svetu, s katerim odpira še več priložnosti, prinaša na trg inovacije ter ponuja novo in neverjetno poglobljeno izkušnjo. Igralci si navsezadnje želijo potopitvene izkušnje v enotnost s svojim likom in prizoriščem, Odyssey pa z vrhunskimi funkcijami in realistično kakovostjo slike to omogoča in navdušuje igralce,” je povedala Hyesung Ha, izvršna podpredsednica Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics.

Odyssey Neo G8 (G85NB) – brez konkurence v hitrosti in ločljivosti

Novi 32-palčni Odyssey Neo G8 je prvi in najhitrejši monitor na svetu, ki združuje ukrivljeno ploščo VA 4K (3.840 x 2.160) 1000R s tehnologijo Quantum Matrix, izjemno hitro osveževalno frekvenco 240 Hz in odzivnim časom 1 ms (GtG). Ločljivost 4K podpira tudi barvni razpon do 95 % barvnega razpona DCI-P3. Oblikovanje monitorja Neo G8 je navdihnil ikonični slog monitorja Odyssey Neo G9, ki ponuja brezskrbno hladno zunanjost, ki je opremljena z vrhunskimi funkcijami za igralno zmogljivost.

Skupaj z AMD FreeSync Premium Pro osveževalna frekvenca 4K 240 Hz in nizek odzivni čas 1 ms igralcem omogočata izjemno natančnost v resničnem svetu, da lahko maksimalno izkoristijo svoj potencial in tekmujejo na najvišji ravni v vsakem igralnem okolju. Neo G8 uporablja tudi tehnologijo Quantum Mini LED, ki omogoča izjemno fino in natančno upravljanje gosto nameščenih diod LED, kar zagotavlja, da igralci vidijo tako temne kot svetle prizore, kot so si jih zamislili. Poleg tega tehnologija Quantum HDR 2000 z največjo svetilnostjo 2.000 cd/ m² in statičnim kontrastnim razmerjem milijon proti ena poudari najbolj subtilne podrobnosti za neprimerljivo potopitev.

Osvetlitev CoreSync, ki jo najdete na zadnji strani monitorja, samodejno zazna barve na zaslonu in jih projicira v resničnem življenju ter tako ustvari globlji občutek potopitve.

Monitor Odyssey Neo G8 je izdelan tudi tako, da zagotavlja široko paleto inovativnih funkcij za izboljšanje vsake igralne izkušnje. Monitor je opremljen z novo tehnologijo zaslona, imenovano Matte Display, ki zagotavlja tako zaščito proti bleščanju kot proti odbijanju, kar zmanjšuje motnje in ohranja uporabnike osredotočene na vsebino pred njimi. Poleg tega monitor ponuja stojalo z nastavljivo višino (HAS) ter funkcijo vrtenja in nagiba za ergonomsko učinkovitost in namestitev v skladu s standardi VESA (Video Electronics Standards Association). Uporabniki lahko prilagodijo svoj prostor za največje udobje in produktivnost, ki ju podpira prilagodljivost monitorja Neo G8.

Monitor G85NB je bil nedavno prepoznan zaradi svoje inovativne tehnologije in imenovan za zmagovalca v igralni kategoriji CES 2022 Best of Innovation ter za prejemnika nagrade CES 2022 Innovation Award Honoree, prav tako v igralni kategoriji.

Odyssey Neo G7 (G75NB) – potopite se v vrhunsko tehnologijo Mini-LED

Samsung razširja svojo linijo igralnih monitorjev Odyssey z novim Odyssey Neo G7, 32-palčnim monitorjem 4K (3.840 x 2.160) z ukrivljeno ploščo VA 1000R, ki ponuja 165 Hz frekvenco osveževanja in 1 ms odzivni čas (GtG[1]), kar zagotavlja vrhunsko igralno zmogljivost.

To zmogljivost poganjajo številne enake funkcije kot pri modelu Odyssey Neo G8, vključno z AMD FreeSync Premium Pro, tehnologijo Quantum Mini LED ter Quantum HDR 2000 z največjo svetilnostjo 2.000 cd/ m² in statičnim kontrastnim razmerjem milijon proti ena za vrhunsko potopitev, ki igralce popelje v virtualni svet katere koli igre.

Globoko potopitev izboljša osvetlitev CoreSync, ki jo najdete na zadnji strani monitorja, s čimer vsebina oživi s svetlimi in živahnimi barvami, ki ustvarjajo nepozabne izkušnje.

Ergonomsko stojalo poleg funkcije Auto Source Switch+ zagotavlja, da monitor deluje za uporabnika, in odpravlja vsakršno trenje med uporabo za največjo zmogljivost, produktivnost in udobje. Igralci lahko tudi hitreje pridejo do svoje vsebine, ne da bi jim bilo treba preklapljati med več vhodi, tako da preprosto vklopijo računalnik, monitor pa takoj prepozna in preklopi med vhodi.

Gaming monitorji Samsung Odyssey G85NB in G75NB so po vsem svetu na voljo od julija, časovni razpored začetka prodaje pa se razlikuje glede na regijo. V Sloveniji je G85NB  na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 1.499,00 €, G75NB pa po proporočeni maloprodajni ceni 1.299,00 €.  Za več informacij o G85NB kliknite tukaj, informacije o G75NB pa najdete tukaj.


[1] Od sive do sive (Gray to Gray). Enota za merjenje hitrosti slikovnih pik. Uporablja se za merjenje odzivnega časa igralnih monitorjev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung monitorji 4K monitorji monitorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NKT d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 041 569 271
Dejavnosti podjetja NKT d.o.o. segajo na področje prodaje, vpeljave in uvedbe naprednih rešitev za poslovne avdio in video komunikacije. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za načrtovanje ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več