Telefoni
16.04.2018 13:20
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung s pametnim telefonom, ki ga ni mogoče povezati na splet

Samsung s pametnim telefonom, ki ga ni mogoče povezati na splet
Samsung s pametnim telefonom, ki ga ni mogoče povezati na splet

Pametni mobilni telefoni so danes v resnici mali računalniki z zaslonom na dotik in nekoliko drugačnim operacijskim sistemom, saj lahko z njimi počnemo že marsikaj. Tu seveda igra zelo pomembno vlogo tudi dostop do spleta in vsenamenske aplikacije. Zato strokovnjaki ne morejo dojeti, zakaj so pri Samsungu ponudili v prodajo pametni mobilni telefon, ki temelji na operacijskem sistemu Android, a omogoča zgolj opravljanje telefonskih klicev in izmenjavo besedilnih in večpredstavnostnih sporočil. Telefon Samsung Galaxy J2 Pro namreč nima podpore za mobilna podatkovna omrežja 2G, 3G in 4G/LTE in za brezžična omrežja Wi-Fi, kar posledično pomeni, da ga enostavno ni mogoče povezati na internet.

Strojna oprema telefona pa je primerljiva s klasičnimi pametnimi mobilnimi telefoni. Naprava je namreč opremljena z 12,7-centimetrskim oziroma 5-palčnim zaslonom Super AMOLED ločljivosti 960 x 540 slikovnih točk, štirijedrnim procesorjem frekvence 1,4 gigaherca, poldrugim gigabajtom sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Tu najdemo še režo za pomnilniške kartice microSD, baterijo zmogljivosti 2.600 miliamper ur, fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in sprednjo kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk.

Ker Samsung Galaxy J2 Pro temelji na osnovi operacijskega sistema Android, lahko nanj še vedno nameščamo aplikacije, vendar le tako, da jih na telefon prenesemo v obliki datoteke APK. Telefon je na voljo v črni in zlati barvi in ga je trenutno mogoče kopiti le na južnokorejskem trgu, zanj pa je treba v prosti prodaji odšteti okrog preračunanih 151 evrov.


Prijavi napako v članku