Avtomobilizem
Telefoni
Avtomoto
24.05.2022 15:14
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavlja nove možnosti uporabe digitalnega avtomobilskega ključa

Družbi Samsung Electronics in Hyundai Motor Group sta naznanili, da bo električno vozilo GV60 Genesis prvo, ki bo podpiralo ultraširokopasovne (UWB) digitalne ključe, ki so na voljo v napravah Galaxy[1]. Sedem najnovejših pametnih telefonov Samsung Galaxy bo podpiralo digitalni ključ, ki ga poganja tehnologija UWB. Pozabite na iskanje ključev v razmetanih torbah ali globokih žepih – zdaj lahko avto odklenete s pametnim telefonom tako, da se mu preprosto približate, in ga spet zaklenete z dotikom senzorja vrat. Ta neverjetna nova tehnologija bo spremenila vaš pametni telefon v digitalni ključ in vam tako olajšala življenje.

Prihodnost pametnih avtomobilskih ključev z UWB

UWB je brezžična tehnologija, ki vašemu pametnemu telefonu omogoča, da se poveže in komunicira neposredno z vašim avtomobilom. Ko je digitalni ključ registriran, lahko naprava GV60 prepozna pooblaščene naprave Galaxy in odklene vrata, ko se ti približajo. 

Potujte lahkotno z digitalnim ključem na Samsung Pass

Digitalni ključ je na voljo prek sistema Samsung Pass, ki je namenjen shranjevanju digitalnih podpisov, identifikatorjev in gesel. Še letos bomo to storitev z veseljem razširili na storitev Samsung Wallet, ki bo uporabnikom omogočala tudi varno shranjevanje in upravljanje digitalnih osebnih izkaznic, vstopnih kuponov, bonov in kreditnih kartic v telefonu[2]. S tem boste imeli vse, kar potrebujete za preživljanje dneva, na enem samem, varnem, praktičnem in priročnem mestu. 

Uporaba digitalnega ključa v pametnem telefonu je preprosta. Na pametnem telefonu najprej namestite in odprite aplikacijo Genesis Connected Service v vozilu. V sistemu infozabavnih vsebin izberite meni “Vozilo”, na zaslonu izberite meni “Digitalni ključ” in v aplikaciji Genesis Connected Service izberite “Registracija”. Aplikacija Samsung Pass bi morala začeti samodejno registrirati ključ v obeh aplikacijah. S tem je namestitev končana, avtomobilske ključe pa lahko preprosto pustite doma.

Odkrijte nove načine zagona avtomobila

Odvisno od nastavitev vašega avtomobila sta na voljo dva načina odklepanja avtomobila z uporabo UWB. Vrata avtomobila lahko odprete tako, da pritisnete kljuko, medtem ko imate telefon v torbi ali žepu, ali pa jih samodejno odklenete preprosto tako, da se avtomobilu približate s pametnim telefonom. Oba načina lahko uporabljate izmenično, zato lahko vedno izberete možnost, ki vam olajša življenje.

Na voljo je tudi nekaj uporabnih funkcij, ki jih lahko uporabniki uporabljajo na daljavo prek telefona, na primer trobljenje s sireno ali zagon avtomobila, preden vstopite v vozilo, s pritiskom na gumb za zagon motorja v programu Samsung Pass.

Digitalni ključ lahko delite z družino in prijatelji

Kaj pa, ko si mora nekdo izposoditi vaš avtomobil? Svoj digitalni ključ lahko delite s tremi stiki, tako da jih izberete s seznama in kliknete “Pošlji digitalni ključ”. To jim bo poslalo besedilno sporočilo, ki jih bo vodilo pri nastavitvi digitalnega ključa v njihovem pametnem telefonu Galaxy Ko ključ delite, ga lahko prejemnik takoj začne uporabljati, tako da ga doda v svoj Samsung Pass. Lahko celo nadzirate, koliko časa ima dostop do ključa, in mu ga po potrebi prekličete.

Uporabniki so lahko mirni, ker vedo, da je njihov digitalni ključ varen, zahvaljujoč visokemu varnostnemu čipu, ki ščiti Samsung Pass. Postopek avtentikacije v aplikaciji zagotavlja, da imate vedno nadzor nad tem, kdo in kdaj si lahko izposodi vaš avtomobilski ključ.

Pri Samsungu verjamemo, da si vsi naši uporabniki zaslužijo udobje bolj digitalnega življenjskega sloga. Zato si še naprej prizadevamo za razširitev naših storitev digitalnega ključa z inovativnim sodelovanjem s svetovnimi avtomobilskimi podjetji. Naš cilj je povečati število pametnih telefonov, ki podpirajo digitalne ključe, ki jih poganja tehnologija UWB.


[1] Naprave, ki podpirajo digitalni ključ, ki ga poganja tehnologija UWB: Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold3, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold2, Galaxy Note 20 Ultra (skupaj 7 naprav)

[2] Časovna razporeditev in razpoložljivost funkcij in storitev, opisanih v tej izdaji, se lahko razlikujeta glede na trg in model ter se lahko spremenita.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

PC7 d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več