Telefoni
26.05.2014 14:21

Deli z drugimi:

Share

Samsung poizkuša še naprej

Samsung poizkuša še naprej
Samsung poizkuša še naprej

Samsung v tem trenutku s svojo ponudbo pametnih ur in zapestnic dosega slabe rezultate. Podatki za prvo četrtletje letošnjega leta kažejo, da sta ga glede na obseg prodaje prehitela tako Sony kot tudi novinec na trgu, Pebble. Odgovorni v podjetju že ukrepajo in rezultat tega so informacije, ki napovedujejo novo pametno uro. Na ta način si želijo povečati tržni delež in s tem prisotnost v hitro rastoči panogi.

Medtem, ko trenutne pametne ure med drugim ponujajo možnost prikazovanja prejetih sporočil in klicev zgolj v povezavi s pametnim telefonom, bi naj pri najnovejšem produktu Samsunga to potrebo odpravili. Ura bi tako delovala neodvisno od telefona in uporabniku ponujala možnost opravljanja klicev in pošiljanja sporčil. V ta namen bi naj bila na voljo reža kamor bi se vstavila potrebna SIM kartica. Tudi tokrat bi se naj odpovedali uporabi Androidovega operacijskega sistema in namesto tega uporabili lastni Tizen OS. Pri Samsungu s tem nadaljujejo tradicijo razvoja večjega števila produktov v določeni produktni kategoriji, podobno kot to že počnejo pri pametnih telefonih in tablicah.


To ni prvi poizkus podjetja, da na trgu ponudi uro z možnostjo opravljanja klicev. Že davnega leta 2003 so pri Samsungu želeli ponuditi t.i. Samsung Watch Phone, ki bi omogočala klice in pošiljanje sporočil vendar so razvoj produkta predčasno ukinili.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku