Tablični računalniki
10.01.2010 16:10

Deli z drugimi:

Share

Samsung na sejmu CES predstavil svoja e-bralnika

Samsungovi napravi bosta popestrili segment e-bralnikov.
Samsungovi napravi bosta popestrili segment e-bralnikov.

Na letošnjem sejmu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegasu je Samsung obiskovalcem prikazal svoja nova e-bralnika, s katerima želi konkurirati velikim igralcem v tem segmentu, kot sta na primer Amazon Kindle ter Barnes & Nooble Nook. Prvi model nosi ime E6 in ima 6-inčni (15,2 cm) zaslon, drugi z imenom E101 pa se lahko pohvali z 10-inčnim (25,4 cm) zaslonom. Podjetje Samsung je napovedalo tudi sodelovanje z velikanom Google, s pomočjo katerega bodo zanju prodajali elektronske knjige.

Podpredsednik Samsunga, Doug Albregts, je povedal, da ne gre samo za bralni napravi, ampak da sta obe nekakšen »elektronski papir« z možnostjo pisanja po njem. Da je to mogoče, je Samsung za E6 in E101 izdelal lasten črnobeli zaslon, na katerega je možno pisati s posebnim elektromagnetnim pisalom. Cena za model E6 bo v Ameriki znašala 399 dolarjev (slabih 275 evrov), za večjga bratca pa bo potrebno odšteti 699 dolarjev (480 evrov). Na trgovskih policah naj bi ju ugledali v zelo kratkem času.

Sicer pa smo na sejmu CES lahko videli še nekatere bralnike drugih podjetij, kar potrjuje vse večjo zanimanje podjetij za ta segment. Kupci se verjetno nad tem ne bomo pritoževali, saj bomo tovrstne naprave zaradi tega dobili po vedno nižji ceni.

Vas zanima več iz te teme?
e-bralniki

Prijavi napako v članku