Računalništvo, telefonija
14.12.2019 07:55

Deli z drugimi:

Share

Samsung končno uradno predstavil novi Galaxy A51 in Galaxy A71!

Samsung končno uradno predstavil novi Galaxy A51 in Galaxy A71!
Samsung končno uradno predstavil novi Galaxy A51 in Galaxy A71!

Podjetje Samsung je presenetilo s predstavijo kar dveh novih pametnih mobilnih telefonov družine Galaxy A, in sicer Galaxy A51 in Galaxy A71. Novinca se lahko pobahata s kar štirimi digitalnimi fotoaparati v obliki črke L, zato se bosta brez težav prikupila ljubiteljem digitalne fotografije na pori. Poleg tega novinca razpolagata še s kakovostnim zaslonom Infinity-O AMOLED in mobilnim operacijskim sistemom Android 10 s prirejenim grafičnim vmesnikom podjetja Samsung.

Samsung Galaxy A51

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A51 je opremljen z zaslonom Super AMOLED Infinity-O s 16,5-centimetrsko oziroma 6,5-palčno diagonalo z razmerjem stranic 20 proti 9. Za tekoče poganjanje programske opreme je na voljo procesor Samsung Exynos 9611, v navezi s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomnilniško kartico, in sicer do največ 512 gigabajtov. Bralnik prstnih odtisov se nahaja pod zaslonom, dolgo avtonomijo delovanja pa zagotavlja baterija kapacitete 4.000 miliamper ur. Tu je seveda na voljo tudi sistem hitrega polnjenja baterije moči 15 vatov.

Za zajem sebkov je na voljo spletna kamera ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk, za zajem fotografij pa so na voljo kar štirje fotoaparati. Glavni fotoaparat je opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk. Preostali fotoaparati pa ponujajo ločljivost pet milijonov slikovnih točk (makro), 12 milijonov slikovnih točk (širokokotna) in pet milijonov slikovnih točk (globinska).

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A51 bo naprodaj z ohišji v modri, beli in črni barvi. Novost bo mogoče kupiti v prosti prodaji od 27. decembra dalje, in sicer za okoli 310 evrov.

Samsung Galaxy A71

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A71 pa je opremljen z zaslonom Super AMOLED Infinity-O s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo in ločljivostjo FullHD +. Inženirji južnokorejskega giganta so novost opremili z osemjedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 730, šestimi oziroma osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tu je na voljo še baterija kapacitete 4.500 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja, bralnik prstnega odtisa in prednameščen mobilni operacijski sistem Android 10.

Za zajem sebkov je na voljo spletna kamera ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk, za zajem fotografij pa so na voljo kar štirje fotoaparati. Glavni fotoaparat je opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk. Preostali fotoaparati pa ponujajo ločljivost pet milijonov slikovnih točk (makro), 12 milijonov slikovnih točk (širokokotna) in pet milijonov slikovnih točk (globinska).

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A71 bo na voljo v črni, srebrni, modri in roza barvi. Maloprodajna cena novosti pa naj bi bila razkrita kmalu.


Prijavi napako v članku