Telefoni
15.10.2018 12:44
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung kmalu z neprijetnim presenečenjem

Samsung naj bi se kmalu povsem poslovil od klasičnega 3,5 milimetrskega priključka.
Samsung naj bi se kmalu povsem poslovil od klasičnega 3,5 milimetrskega priključka.

Direktor oddelka za mobilno telefonijo podjetja Samsung je nedavno napovedal velike spremembe pri pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S10, kar pomeni, da si lahko od novosti obetamo zelo veliko. Čeprav direktor novinarjem ni želel razkriti podrobnejših načrtov o novincu, so mnogi poznavalci prepričani, da bodo pri podjetju Samsung poskrbeli za presenečenje. Tu se bo morda pojavila reža na vrhnjem delu zaslona, bralnik prstnih odtisov bi lahko bil vgrajen pod steklo zaslona, sprednja kamera bi lahko bila skrita v notranjosti ohišja ali pa novost, ki je doslej še nismo videli na trgu pametnih mobilnih telefonov, kar bi južnokorejskemu gigantu nedvomno prineslo veliko.

Kupci lahko pričakujejo tri nove modele pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S10, ki naj bi nastajali pod razvojnimi oznakami SM-G970F, SM-G975F in SM-G973F. Model SM-G970F naj bi bil opremljen z zaslonom s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, model SM-G973F bo razpolagal z ukrivljenim zaslonom s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, medtem ko bo model SM-G975F za izris slik uporabljal kar 16,4-centimetrski (6,44-palčni) zaslon. Vstopni model bo sicer opremljen le z enim digitalnim fotoaparatom, model z ukrivljenim zaslonom z dvema, medtem ko bo model z največjim zaslonom ponujal kar pet kamer, in sicer tri digitalne fotoaparate in dve spletni kameri. Nekoliko kasneje naj bi bila na voljo celo različica, opremljena s podporo za mobilna omrežja 5G, vendar bo ta model naprodaj izključno v Južni Koreji.

Na žalost pa bi lahko pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S10 prinesel tudi presenečenja, ki uporabnikom ne bodo ravno pri srcu. Na spletu se namreč govori o tem, da bo južnokorejski gigant takoj po predstavitvi novosti iz vseh modelov pametnih mobilnih telefonov umaknil 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Tega bo zamenjal vmesnik USB-C, kar pomeni, da bodo uporabniki lahko glasbo poslušali bodisi preko brezžične povezave Bluetooth bodisi preko namenskega pretvornika. To naj bi bilo nujno, če želijo pri podjetju Samsung v prihodnje kupcem ponuditi tanjše in bolj inovativne mobilne naprave.


Prijavi napako v članku