Telefoni
30.01.2015 07:41

Deli z drugimi:

Share

Samsung J1: Novi standardi na področju mobilnikov srednjega cenovnega razreda

Pametni mobilni telefon Samsung J1 bo zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevne uporabnike.
Pametni mobilni telefon Samsung J1 bo zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevne uporabnike.

Podjetje Samsung bo kmalu ponudilo v prodajo novi pametni mobilni telefon družine J, ki bo prinesel nove standarde na področju mobilnikov nižjega cenovnega razreda. Novost s prodajno oznako J1 bo namreč dovolj zmogljiva tudi za zahtevna opravila, hkrati pa bo opremljena z vrsto uporabnih možnosti in funkcionalnosti. Med slednjimi gre izpostaviti predvsem podporo za navigacijska sistema GPS in GLONASS ter možnost sočasne uporabe dveh telefonskih kartic SIM.

Strojna oprema prihajajočega pametnega mobilnega telefona Samsung J1 naj bi obsegala 2-jedrni procesor Spreadtrum frekvence 1,2 gigahercev (sredice Cortex-A57), vgrajeni pomnilniki kapacitete 512 megabajtov in vgrajeni pomnilnik s štirimi gigabajti prostora z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD do kapacitete 64 gigabajtov. Za prikaz slik bo na voljo zaslon s 4,3-palčno (10,9-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 800 x 480 slikovnih točk, dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa zagotavlja baterija zmogljivosti 1.850 (mili)amper ur. Tu sta na voljo še digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk, ki se bo odlično znašel tudi pri zajemanju selfijev.

Pametni mobilni telefon Samsung J1 bomo zlahka prenašali naokrog, saj meri le 129 x 68,2 x 8,9 milimetrov in tehta 130 gramov. Za povezljivost skrbijo brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku