Računalništvo, telefonija
22.03.2017 09:30

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S8 bi lahko bil precej cenejši od Appla iPhone 8!

Za vstopno različico pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 naj bi bilo treba odšteti le okoli 800 evrov.
Za vstopno različico pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 naj bi bilo treba odšteti le okoli 800 evrov.

Vse bolj se približuje uradna predstavitev nove generacije pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S8, saj jih bo južnokorejski gigant predstavil 29. marca, prve pošiljke pa naj bi bile odposlane že konec aprila. Verjetno tu ni potrebno preveč poudarjati, da je na kocki veliko, sploh po tem, kar si je Samsung privoščil s telefonom Galaxy Note 7. Zaradi tega so mnogi prepričani, da bo moralo podjetje Samsung s pametnim mobilnim telefonom Galaxy S8 prepričati tako medije kot tudi končne uporabnike. Ker pa od uradne predstavitve ni več tako dolgo, so informacije o novosti vse bolj zanesljive, najnovejša pa bo zagotovo razveselila tiste, ki menijo, da so cene pametnih mobilnih telefonov iPhone odločno previsoke.

Na spletu so se pojavile informacije, da naj bi bilo treba za pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 odšteti okoli 800 evrov (14,7-centimetrski oziroma 5,8-palčni zaslon ločljivosti 2.960 x 1.440 slikovnih točk), za večji model Galaxy S8+ pa okoli 900 evrov (15,7-centimetrski oziroma 6,2-palčni zaslon ločljivosti 2.960 x 1.440 slikovnih točk). Novi pametni mobilni telefon iPhone 8 pa naj bi bil precej dražji od novosti južnokorejskega giganta, saj naj bi evropski trgovci za vstopno različico manjšega modela zahtevali okoli 1.000 evrov. Poleg tega bo novi Samsung Galaxy S8 na voljo v bolj zanimivih oziroma modnih barvnih odtenkih, in sicer črno-modri, orhidejno-zeleni in arktično-sivi.

Inženirji podjetja Samsung naj bi se pri pripravi pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 povsem odpovedali klasičnemu gumbu »domov«. Poleg tega se bodo inženirji odpovedali tudi 3,5-milimetrskem priključki za slušalke, saj je ta med uporabniki vse manj uporabljen. Na prednji strani naj bi se »nahajalo« 83 odstotkov zaslona, medtem ko bo preostali zaslon ukrivljen. Zaslon bi lahko podpiral napredno tehnologijo za dotik, ki bo v osnovi enaka Applovi tehnologiji 3D Touch in bo poenostavila upravljanje s samo vsebino. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 bo primeren tako za fotografe kot za ljubitelje sebkov, saj naj bi razpolagal s spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Zraven spletne kamere naj bi bila na voljo namenska kamera za skeniranje očesa z namenom prijave, ki jo je podjetje Samsung prvič uvedlo s preklicanim telefonom Note 7. Na novincu bo seveda nameščen mobilni operacijski sistem Android Nougat, ki bo obogaten s prirejenim grafičnim vmesnikom, piko na i pa bo dala še Samsungova napredna digitalna asistentka.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 naj bi bil v primerjavi z njegovim predhodnikom Galaxy S7 hitrejši za 11 odstotkov, poraba baterija pa naj bi bila pri delovanju kar za petino manjša. Novinec naj bi med drugim ponujal še tehnologijo, s pomočjo katere ga bo mogoče povezati z računalniškim zaslonom, tipkovnico in računalniško miško, za shranjevanje podatkov pa bo na voljo 64 gigabajtov prostora, ki ga bo seveda po potrebi mogoče hitro in enostavno razširiti z uporabo običajne pomnilniške kartice microSD.


Prijavi napako v članku