Telefoni
09.05.2013 13:47
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S4 Zoom: Mobilnik za profesionalne fotografe

Samsung Galaxy S4 Zoom bo zaradi izredno zmogljivega fotoaparata pisan na kožo tistim, ki fotografije zajemajo izključno z mobilnikom.
Samsung Galaxy S4 Zoom bo zaradi izredno zmogljivega fotoaparata pisan na kožo tistim, ki fotografije zajemajo izključno z mobilnikom.

Ker je pametni mobilni telefon Galaxy S4 kljub »spodrsljaju« s količino vgrajenega pomnilnika (http://goo.gl/J0fNN) pri uporabnikih storitev mobilne telefonije še vedno zelo priljubljen, bo podjetje Samsung kmalu ponudilo v prodajo še dve različici novosti, in sicer Galaxy S4 Mini in Galaxy S4 Zoom. Oba mobilnika naj bi bila po celem svetu naprodaj že v mesecu juniju in bosta namenjena tistim, ki za delo in zabavo potrebujejo zmogljivo, a kompaktno napravo. Ker bosta mobilnika Galaxy S4 Mini in Galaxy S4 Zoom opremljena z nekoliko manj zmogljivo strojno opremo v primerjavi z zmogljivejšim bratom, bosta kakopak naprodaj tudi po nekoliko nižji maloprodajni ceni.

Medtem ko so se svetovni mediji o mobilniku Samsung Galaxy S4 Mini že razpisali na dolgo in široko (http://goo.gl/og3EU), je tokrat prišel na vrsto še Galaxy S4 Zoom. Slednji bo namenjen predvsem ljubiteljem digitalne fotografije, saj naj bi bil opremljen z izredno kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov točk, ki naj bi zajemal vrhunske fotografije tudi ob skorajšnji temi. Strojna oprema bo v primerjavi z zdajšnjim mobilnikom Galaxy S4 nekoliko »šibkejša«, saj bo zajemala 4,3-palčni (10,9-centimetrski) zaslon Super AMOLED qHD z gostoto prikaza 256 točk na palec, vgrajeni pomnilnik kapacitete osem gigabajtov in režo za kartice microSDXC.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4 Zoom naj bi bil opremljen še z energijsko varčno modrozobo povezavo Bluetooth 4.0 LE, medtem ko bo na vgrajenem pomnilniku nameščen mobilni operacijski sistem Android Jelly Bean. Količina vgrajenega pomnilnika in uporabljen procesor pa žal še nista bila razkrita. Samsung naj bi pametni mobilni telefon Galaxy S4 Zoom skupaj z mobilnikom Galaxy S4 Mini javnosti predstavil predvidoma že proti koncu maja.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku