Telefoni
30.11.2012 10:48

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Grand: Mobilnik za velike

Samsungovi inženirji pripravljajo presenečenje, ki bo pisano na kožo ljubiteljem pametnim mobilnim telefonom z velikimi zasloni. Ta naj bi bil nared za prodajo še pred koncem letošnjega leta.
Samsung bo obliko mobilnika Galaxy Grand razkril šele tik pred pričetkom prodaje.
Samsung bo obliko mobilnika Galaxy Grand razkril šele tik pred pričetkom prodaje.

Medtem ko se večina Samsungovih inženirjev ukvarja z razvojem pametnega mobilnega telefona Galaxy S4, preostali pripravljajo presenečenje, ki bo pisano na kožo marsikateremu ljubitelju mobilnikov z velikimi zasloni. Mobilnik Samsung Galaxy Grand bo namreč za prikazovanje slik uporabljal 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 800 X 480 slikovnih pik. Ta bo opremljen s tehnologijo, ki bo omogočala njegovo uporabo tudi ob močnejši dnevni svetlobi.

Galaxy Grand bo poleg kakovostnejšega zaslona prinesel še 4-jedrni procesor Samsung Exynos 4412 frekvence 1,4 gigaherca, izboljšano 3D grafiko in opazno nižjo porabo dragocene električne energije. Ker bo opremljen še z baterijo kapacitete 2100 mAh, mu zlahka ne bo zmanjkalo moči. Samsung Galaxy Grand bo ponujal še možnost povezovanja v hitra mobilna omrežja 3G in LTE ter brezstično tehnologijo NFC za plačevanje blaga in storitev.

Samsung bo na pametni mobilni telefon Galaxy Grand namestil mobilni operacijski sistem Android 4.1.1 Jelly Bean, z možnostjo nadgradnje na različico 4.2.1.

Novost bo na prodajne police trgovin prispela še pred koncem letošnjega leta, najprej pa je bodo kakopak deležni uporabniki mobilnih storitev v Južni Koreji.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku