Telefoni
25.12.2015 08:57
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy A9 z mogočno baterijo?

Mobilni telefon Samsung Galaxy A9 naj bi prepričal predvsem z dolgo avtonomijo delovanja!
Mobilni telefon Samsung Galaxy A9 naj bi prepričal predvsem z dolgo avtonomijo delovanja!

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov dobro vemo, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Kljub temu, da skoraj ni uporabnika pametnega telefona, ki si ne bi želel boljše vzdržljivosti baterije, se proizvajalci raje odločajo za tanjša ohišja in zaslone z večjo ločljivostjo ter zmogljivejše specifikacije. Omenjeno je očitno v tem trenutku bolj pomembno za prodajo pametnih telefonov in posledično je skrb za stanje baterije vsakdanje opravilo.

Pri podjetju Samsung pa bodo k celotni zadevi pristopili nekoliko drugače, saj bodo njegovega novega paradnega konja s prodajo oznako Galaxy A9 opremili z baterijo zmogljivosti kar 4.000 miliamper ur, kar bo povsem zadoščalo za vsaj nekaj dni avtonomije delovanje. Novost bo nedvomno pisana na kožo najzahtevnejšim uporabnikom, saj bo opremljena s kar 6-palčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, osemjedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 652, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora, ki ga bo seveda mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD do kapacitete 128 gigabajtov. Tu bomo našli še digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A9 naj bi bil opremljen še s podporo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE, na vgrajenem pomnilniku bo seveda prednameščen mobilni operacijski sistem Android 5.1.1 Lollipop, ki bo tako kot vsi mobilni telefoni južnokorejskega giganta obogaten s Samsungovim lastnim grafičnim vmesnikom. Samsung naj bi novega paradnega konja predstavil v prvem četrtletju leta 2016.


Prijavi napako v članku