Računalništvo, telefonija
25.11.2016 14:26
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung dokončno obupal nad prenosniki?

Podjetje Samsung naj bi obupalo nad proizvodnjo prenosnih računalnikov.
Podjetje Samsung naj bi obupalo nad proizvodnjo prenosnih računalnikov.

Pri podjetju Samsung imajo velike težave z upadom zanimanja in s tem povpraševanja po njihovih pametnih mobilnih telefonih, zato pri tem računalniškem gigantu mrzlično iščejo izhod iz krize. Na spletu so vse glasnejše govorice, da naj bi se pri podjetju Samsung kmalu povsem odrekli proizvodnji osebnih računalnikov. Južnokorejski gigant naj bi se trenutno o prodaji oddelka za prenosnike dogovarjal celo z uspešnim kitajskim podjetjem Lenovo, čeprav gre tu bolj kot ne zgolj za spletne govorice.

Na spletu se govori, da naj bi bilo podjetje Samsung pripravljeno podjetju Lenovo svoj oddelek za prenosne računalnike prodati za približno 800 milijonov evrov. Pogovori med podjetjema naj bi potekali že več mesecev, kljub temu pa večji premik v pogajanjih vsaj za zdaj še ni bil dosežen. Največjo korist od prodaje bi zagotovo imelo podjetje Lenovo, saj povpraševanje po njegovih izdelkih strmo narašča, trenutno pa kitajsko podjetje obvladuje že 20,9 odstotkov računalniškega trga.


Pri tem velja še omeniti, da je podjetju Samsung v lanskem letu uspelo svoj oddelek za razvoj in proizvodnjo tiskalnikov prodati podjetju HP, in sicer za skupno vsoto 950 milijonov evrov. Zato je le še vprašanje časa, kdaj se bodo znebili še oddelka za proizvodnjo prenosnih računalnikov, ki med uporabniki ne uživajo prevelikega zaupanja.


Prijavi napako v članku