Trdi diski
12.08.2010 13:20
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samouničljivi trdi disk Toshiba

Pri novih trdih diskih Toshiba po potrebno skrbeti za redno izdelavo varnostnih kopij podatkov.
Pri novih trdih diskih Toshiba po potrebno skrbeti za redno izdelavo varnostnih kopij podatkov.

Prenosni računalniki so zelo priljubljena tarča nepridipravov, saj so na njihovih trdih diskih pogosto shranjeni podatki občutljive narave in visokih vrednosti. Zaradi tega so inženirji podjetja Toshiba pred časom pripravili trde diske družine Self-Encrypting Drive (SED), ki digitalno vsebino šifrirajo kar v realnem času.

Ker se potreba po varovanju občutljivih podatkov neprestano povečuje, je računalniški gigant pripravil novo družino trdih diskov SED, ki poleg šifriranja podatkov v realnem času poskrbijo še za samodejni izbris šifrirnega ključa v primeru prekinitve napajanja (na primer pri odstranitvi diska iz prenosnika). Gre za tehnologijo Wipe, ki poskrbi, da z izbrisom šifrirnega ključa iz pomnilnika trdega diska postanejo podatki povsem neuporabni.

Podjetje Toshiba bo s tehnologijo Wipe opremilo svoje najnovejše 2,5-palčne trde diske družine SED. Ti razpolagajo z magnetnimi ploščami, ki se vrtijo s hitrostjo 7.200 vrtljajev na minuto. Novost bo zagotovo pisana na kožo predvsem tistim podjetjem, ki strmijo k temu, da so skladna z zakonodajo in zahtevami nadzornih organov glede varovanja osebnih in zaupnih podatkov.

Prvi trdi diski SED Wipe bodo kmalu na voljo skupaj s prenosnimi računalniki Toshiba. Nekoliko kasneje bodo z njimi opremljeni še fotokopirni stroji, tiskalniki in večfunkcijske naprave.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku