Računalništvo, telefonija
18.09.2019 13:00

Deli z drugimi:

Share

S pomočjo tehnologije do zadovoljnih zaposlenih

S pomočjo tehnologije do zadovoljnih zaposlenih
S pomočjo tehnologije do zadovoljnih zaposlenih

Kino vstopnice po polovični ceni, cenejše članarine v vadbenih centrih in še mnogi drugi načini so že dolgo časa del različnih programov za zaposlene, katerim delodajalci ponujajo takšne in drugačne ugodnosti za njihovo boljše počutje. Kljub temu raziskave kažejo, da kar 84% milenijcev zapusti službo v prvih dveh letih in zato delodajalci vedno več pozornosti namenijo kreaciji takšnih ugodnosti za zaposlene, ki so prilagojene njihovim potrebam.

Tehnologije kot so podatkovna analitika, pogovorni boti in nosljiva tehnologija pomagajo delodajalcem, da dobijo občutek, katere so tiste ugodnosti, ki med zaposlenimi dosegajo največji učinek. Tukaj je pomembno izpostaviti predvsem strojno učenje in umetno inteligenco, ki pomagata optimizirati stroške, ki nastajajo pri koriščenju dotičnih ugodnosti. “Iz zornega kota delodajalca je zelo koristno, da pogledamo, katere ugodnosti zaposleni dejansko izkoristijo in katerih ne”, pravi Jeanette Makings, vodja finančnega izobraževanja pri banki Close Brothers.

K temu je dodala še to, da delodajalci z analitiko sprejemajo boljše odločitve, lažje prilagajajo programe in posledično dvigujejo zavzetost zaposlenih. Podatkovna analitika omogoča vpogled v podatke o tem, kdo se poslužuje določenih ugodnosti, prav tako pa delodajalec lažje ugotovi, kateri načini komunikacije delujejo najbolj optimalno. “Tovrstne informacije so za delodajalca zelo pomembne in bi lahko hitro in učinkovito spremenile način, kako podjetje zastavi splošno strategijo ugodnosti za zaposlene”, je dejala Makingsova.

Umetna inteligenca je ključ do zadovoljnih zaposlenih

Nekatera podjetja so zaradi analize zamenjale ponudnike določenih storitev za zaposlene, podjetja uporabljajo napredne portale, kjer se zaposleni prijavljajo na aktivnosti itd. Makingsova še dodaja: “Sistemi umetne inteligence lahko podjetjem pomagajo pri pravilni razporeditvi sredstev med ugodnostmi, ki si jih zaposleni želijo, hkrati pa pomagajo izboljšati komunikacijo. Določene skupine zaposlenih potrebujejo dodatno motivacijo za koriščenje ugodnosti in zato je potrebno komunikacijsko strategijo ustrezno prilagoditi.”

Umetna inteligenca je ključni sestavni del pogovornih botov, ki zaposlenim pomagajo pri iskanju informacij o mentalnem zdravju, varčevanju za pokojnino, ali karkoli drugega. “S pogovornimi boti lahko zaposleni komunicirajo kadarkoli si to zaželijo. Pa naj bo to opolnoči ali pa v službi”, še dodaja Makingsova. Umetna inteligenca pa ni edina, ki povečuje zadovoljstvo zaposlenih. Nove generacije “high-tech” ponudnikov ugodnosti za zaposlene že ponujajo “add-on” storitve, ki so posebej prilagojene posameznikovim potrebam. Faith Howe, direktorica talentov pri agenciji FleishmanHillard pravi, da je v zadnjih letih največji problem preobilica izbire na področju tehnologije. Torej opaža to, kar opažamo na vseh področjih, da prihaja do prenasičenosti trgov in industrije.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

Endava

, ,