Računalništvo, telefonija
03.01.2018 11:14

Deli z drugimi:

Share

S pametno tehtnico do hitrejšega hujšanja!

Pametna tehtnica Shapa naj bi dejansko pomagala do zdravega hujšanja.
Pametna tehtnica Shapa naj bi dejansko pomagala do zdravega hujšanja.

Hujšanje je stvar preproste matematične formule: porabiti morate več kalorij, kot jih zaužijete. Toda kako to že enkrat za vselej doseči? Ker je v praksi to vse prej kot enostavno, je profesor zdrave prehrane Dan Ariely preko lastnega podjetja Shapa pripravil pametno tehtnico, ki naj bi nam bila v veliko pomoč pri hujšanju, saj ta nadira veliko parametrov, ki so povezani z našo težo in ne zgolj teže, ki ni pravi indikator tega ali smo na pravi poti do naše idealne postave.

Pametna tehtnica Shapa uporabniku dejansko pomaga pridobiti nove navade v načinu prehranjevanja, kar pomeni, da ta prične resnično skrbeti za svojo težo in zdravje. Novost uporabniku namesto številk prikazuje izmerjene vrednosti v barvni lestvici, kar pomeni, da vizualno kaže uporabniku, kako daleč je od njegovega cilja. Mobilna aplikacija, ki je povezana s pametno tehtnico, namreč omogoča oblikovanje in prilagajanje načrtov hranjenja in hujšanja.

Spodbude za oblikovanje idealne postave prihajajo s strani namenskega algoritma, pri čemer nas tehnologija opozarja na dnevne, tedenske in druge cilje, ki smo si jih zadali pred začetkom hujšanja. Novost je trenutno naprodaj preko spletne strani https://www.shapa.me/, zanjo pa je treba po promocijski ceni odšteti le preračunanih 82 evrov, pri čemer je treba za dostavo primakniti še preračunanih 29 evrov. Uporabnik se mora naročiti še na mesečno naročnino za mobilno aplikacijo, zanjo pa je treba mesečno plačati okoli preračunanih 6,5 evrov.


Prijavi napako v članku