Izvoz Računalniških novic (RSS in Javascript) tudi na vašo spletno stran

V uredništvu Računalniških novic se zavedamo, kako zahtevno je vzdrževati spletne strani in koliko sredstev je potrebnih, zato smo za vas pripravili projekt (Računalniške novice na vaši strani– RSS in JavaScript), ki vam omogoča, da bodo tudi vaše spletne strani ves čas ažurne.

1. Kaj je RSS?
RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba na spletno stran, da bi videli, ali je bil napisan kakšen nov članek ali novica, lahko uporabljate RSS, ki vas na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.

2. Kdo lahko uporablja RSS?
Na naši spletni strani (www.-racunalniske-novice.com) omogočamo dva načina prikaza naših novic, in sicer RSS Feed ali namestitev okenca (JavaScript), v katerem se avtomatsko prikazujejo aktualne novice iz sveta računalništva na vaši spletni strani. Oba načina sta brezplačna, potrebno je le slediti navodilom in na svoji spletni strani že lahko vidite aktualne zanimivosti s področja IKT.

Vaša spletna stran bo tako skoraj zagotovo prejela bistveno več obiska kot doslej, predvsem zaradi vedno svežih vsebin.
2.1 Posamezniki
Sistem RSS si lahko nastavi vsak posameznik, ki želi biti obveščen o določeni temi. To lahko stori z uporabo RSS odjemalcev, ki jih je na spletu že veliko. RSS odjemalci delujejo na različnih operacijskih sistemih, tako da boste morali to upoštevati pri vaši izbiri. Najnovejši program iz zbirke Office – Outlook ima funkcijo sledenja RSS virom že integrirano, najdete jo pa poleg mape inbox (prejeto).

Če uporabljate OS Windows in želite brezplačnega odjemalca, vam priporočamo RSS Bandit, kot drugo možnost pa predlagamo Feedreader. Najnovejša različica Mozille Firefox podpira branje RSS kanalov v obliki “Live Bookmarks”. RSS kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite Liferea. Poleg tega tudi spletni gigant Google omogoča prebiranje med RSS viri. Storitev se imenuje Google Reader in je sila preprosta za uporabo.

V vseh primerih gre v principu za to, da si izberete željen RSS URL naslov (npr. https://www.racunalniske-novice.com/rss-novice/), ki ga prilepite v okno »RSS source« ali »vir«. Še enostavneje je takšen vir dodeliti kar preko padajočega menija (glej sliki), ki ga ponudijo spletni brskalniki, kadar kliknemo na katerokoli RSS ikono znotraj strani www.racunalniske-novice.com/.

2.2 Lastniki spletnih strani
Lastnik spletne strani lahko RSS s strani Računalniških novic implementira na svojo spletno stran. RSS izvoz novic je na voljo za različne tematske sklope naših novic (Novice, Igre, Triki, IT podjetja itd.), prav tako pa lahko izvozite celotne računalniške novice.

2.2.1 Kaj lahko izvažam na svojo spletno stran?
Omogočamo brezplačen izvoz računalniških noviv preko tehnologije RSS, in sicer lahko kombinirate razpoložljive vsebine: naslov novice, datum objave, slika (thumbnail), povzetek novice, navedba vira pa je obvezna in samodejna. V kolikor bi na vaši domači strani v celoti želeli objavljati tudi daljše članke, novice ipd., nam pišite na naslov bostjan.strukelj@stromboli.si.

2.2.1 Kako lahko izvažam na svojo spletno stran?
Ker je RSS izvoz novic nekoliko zahtevnejši, namestitev priporočamo bolj izkušenim uporabnikom, ki bodo vsebine lahko v celoti prilagodili izgledu svoje strani. Seveda smo vam na voljo s podporo in sicer na naslovu bostjan.strukelj@stromboli.si. Za pomoč pri reševanju težav vam je na voljo tudi forum Računalniških novic. Preprosto se prijavite in podajte vprašanje tukaj.

3. RSS povsod – Personalizacija
Lasten RSS lahko generirate kjerkoli na strani www.racunalniske-novice.com, kjer se pojavi RSS znak. Tako lahko na primer izberete Rubriko »Novice >Strojna oprema > Prenosniki > Dell” ter kliknete na RSS ikono, kot je prikazano na desni fotografiji. Tako si lahko sami poljubno generirate RSS izvoz, ki se bo najbolje podal k vaši spletni strani.

Primer RSS izvoza
Primer RSS izvoza celotnih novic lahko vidite tukaj (izvorna koda primera je https://www.racunalniske-novice.com/rss-novice/novice/). Primer prikaza novic lahko uporabite kot osnovo za prilagoditev RSS izvoza novic na vaši strani. V primeru težav z namestitvijo nam lahko pišete na elektronski naslov bostjan.strukelj@stromboli.si in z veseljem vam bomo pomagali.

4. Storitev je brezplačna
Zagotavljamo vam ažurnost naših, računalniških novic na vaši spletni strani (vsak dan; na 1-2 uri) preko skripte, ki si jo namestite na svoj internetni strežnik. Izvoz naših novic je 100 % brezplačen.

5. Prednosti namestitve RSS novic za lastnike spletnih strani
Lastnike spletnih strani ob namestitvi našega RSS čaka kar nekaj prednosti:
– na spletnih straneh boste imeli več vsebine, zaradi katere pa ne boste imeli več dela, saj bomo vse to za vas storili mi;
– zaradi relevantne vsebine se bodo obiskovalci pogosteje vračali na vašo spletno stran;
– naš portal zaradi dobre optimizacije zelo visoko kotira v spletnih brskalnikih. Zaradi uporabe najpogostejših ključnih besed bo tako posledično višje v brskalnikih kotirala tudi vaša spletna stran (ker se bodo naše novice pojavljale tudi na vaši spletni strani);
– če preko sistema Partner RN že vnašate sporočila za javnost, vam storitev RSS omogoča, da se vsa ta sporočila brez dodatnega dela pojavljajo tudi na vaši spletni strani.

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več