Življenjski slog
16.09.2021 07:30

Deli z drugimi:

Share

Izbira med roletami ali žaluzijami ter možnosti pametnega upravljanja senčil

Ko vas zbudi jutranji sončni žarek, a vi še niste pripravljeni na dan. Na pomoč pokličete vaš pametni dom, ki spusti roleto ali žaluzijo. Vse deluje tako futuristično in razkošno.
Tako rolete kot žaluzije poleg ročnega upravljanja lahko krmilijo tudi motorji.
Tako rolete kot žaluzije poleg ročnega upravljanja lahko krmilijo tudi motorji.

Rolete ali žaluzije? Vprašanje, ki si ga pogosto zastavljajo graditelji. Da bi bila odločitev lažja, bomo podrobneje razložili lastnosti oziroma prednosti enih in drugih.

Roleta je tradicionalno senčilo, ki poleti ob spuščenih lamelah prepreči toplotne prehode v prostor, pozimi pa zmanjšuje toplotne izgube. Omogočajo nam popolno zatemnitev, intimo in s protivlomno funkcijo tudi varnost.

Roletarstvo Medle je razvilo edinstveno roleto FALCON, ki omogoča vse osnovne funkcije, obenem pa je zaradi kompaktne zasnove primerna za večje steklene površine. Lamela ima posebno oblikovane reže, ki v prostoru ob toplotni zaščiti omogočajo kar 700 % več svetlobe in 700 % boljšo zračnost od običajne rolete. Rolete FALCON enostavno spustimo v režim zračenja, kar pomeni, da so lamele spuščene, reže pa odprte. V omenjenem režimu lahko odpremo okna, prostor zračimo, ohranimo toplotno zaščito, obenem pa je onemogočen dvig rolete, kar poveča varnost, ki je vse večjega pomena.

rolete-žaluzije-medle

Zunanje žaluzije zagotavljajo odlično toplotno zaščito, njihova glavna prednost pa je regulacija svetlobe v prostoru.  Na voljo so številne barvne kombinacije, različni tipi lamel in pogonov. Posebna prednost je izvedba v nepravilnih oblikah, izvedba za velike steklene površine in elegantne rešitve vogalnih elementov. V zadnjem obdobju so najbolj iskane kompaktne in masivne zunanje žaluzije, kot je žaluzija KRATER, podjetja Roletarstvo Medle. Patentiran sistem KRATER omogoča hkratno vgradnjo z okni in uporabo žaluzij ne glede na izvedbo fasade. Vodila in omarica se s sprednje strani v celoti pokrijejo, kar zagotavlja praktičnost in eleganco.

Skratka, če vam je pomembnejša popolna zatemnitev, zračenje in varnostni element, boste posegli po FALCONU, če stavite na eleganco in uporabno vrednost odličnega reguliranja svetlobe, boste posegli po KRATERJU. Omeniti velja tudi, da sta oba sistema kompatibilna s številnimi vrstami integriranih komarnikov. Naj bo FALCON ali KRATER, v vsakem primeru boste izbrali najboljše senčilo v svojem razredu.

Upravljanje senčil

Tako rolete kot žaluzije poleg ročnega upravljanja lahko krmilijo tudi motorji. Osnovne izvedbe gredo preko stikala, možno je tudi upravljanje z daljinskimi upravljalci, ki poleg osnovne funkcije nudijo tudi časovno programirano upravljanje, krmiljenje v odvisnosti od klimatskih senzorjev, skupinsko upravljanje in podobno.

V zadnjem času se vse več uporabnikov odloča tudi za pametni dom oz. upravljanje senčil preko pametnega telefona. V podjetju Medle nudijo več sistemov, tako v okviru proizvajalcev motorjev nudijo sprejemnike, ki se vgradijo na motorje senčil, centralo, ki jo povežemo s hišnim routerjem, na telefon pa si naložimo aplikacijo, s katero upravljamo senčila. Zelo zanimiva pa je tudi nova rešitev, plod slovenskih razvijalcev, ADC krmilnik, ki ne potrebuje ne sprejemnikov ne centrale. Krmilnik enostavno vgradimo pod stikalo vsake rolete/žaluzije (vgraden v standardno dozo 60mm), ga mobilno povežemo s hišnim routerjem, naložimo aplikacijo in upravljamo senčila. Aplikacija je zelo dodelana, saj prikazuje tudi vreme na lokaciji, ima možnost formiranja različnih skupin upravljanja, scenarijev, priljubljenih pozicij, naklona žaluzije,  časovnega upravljanja itd. Ves čas je v aplikaciji viden tudi dejanski položaj senčila na objektu.  Sam krmilnik deluje tudi kot repetitor, kar pomeni, da se signal prenaša iz enega na drugega, tako ne bo težav z dosegljivostjo, ne glede na velikost objekta. Prednost je tudi ta, da lahko neodvisno od pametnega telefona, senčila upravljamo s stikali.

rolete-žaluzije-medle

Pomembno je, komu zaupate posel, zato izberite Roletarstvo Medle. Blagovna znamka s skoraj pol stoletja izkušenj, ki ji zaupa največ Slovencev. Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno ter izjemna ekipa, ki vam nudi podporo pred in po nakupu, so garancija za vaše zadovoljstvo. Vsi sistemi so vam na voljo v salonih Roletarstva Medle in pri njihovih partnerjih.

Več na www.medle.si.

Vas zanima več iz te teme?
rolete žaluzije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več