Računalništvo, telefonija
11.01.2007 08:44

Deli z drugimi:

Share

Roglit 2007 – nepozabno sožitje znanja in zabave

Od 18. do 20. januarja 2007 bo svoja vrata odprl eden najpomembnejših strokovno-družabnih dogodkov na področju informacijskih tehnologij, Roglit 2007. Udeleženci bodo na okroglih mizah, praktičnih delavnicah in predavanjih lahko spoznali najboljše tehnologije in prakse pri varnem obvladovanju virov IT ter se po zaključku izobraževanj vsak dan še prijetno zabavali.

Začetek leta bo na Rogli ponovno informacijsko obarvan. Od 18. do 20. januarja bo v Hotelu Planja potekal že peti tradicionalni dogodek Roglit. Dogodek Roglit se po kakovosti vsebine in udeležbe v Sloveniji uvršča med osrednje dogodke na področju informacijskih tehnologij in privablja tako strokovnjake kot tudi vodstvene zaposlene v javnih in zasebnih podjetjih. Rdeča nit letošnjega srečanja na Rogli je obvladovanje IT v skladu s sodobnimi varnostnimi in organizacijskimi standardi. Dvodnevna konferenca za vodilne zaposlene ter direktorje in vodje oddelkov IT, ki nosi naslov “Upravljanje informatike”, je tako namenjena izboljšanju vodenja informatike in sodelovanja s poslovodstvom ter dobrim praksam pri informacijskem varovanju poslovanja. Strokovno vsebino bo zaokrožilo več kot 30 praktičnih delavnic, na katerih bodo IT strokovnjaki spoznali najsodobnejše tehnologije in pristope za učinkovito upravljanje varne poslovne informacijske infrastrukture in storitev IT.

Dogodek Roglit je v petih letih prerasel iz praktičnih delavnic v pomembno poslovno in strokovno srečanje. Prvega Roglit se je udeležilo 40 strokovnjakov za IT, letos pa organizatorji pričakujejo več kot 350 udeležencev.

“Ponosni smo, da lahko že petič organiziramo tako edinstven in kakovosten dogodek kot je Roglit,” je povedal Miran Boštic, direktor podjetja Unistar LC. “V podjetju Unistar LC se zavedamo, kako pomembno je uspešno sodelovanje med poslovodstvom in informacijsko organizacijo, zato smo letos razširili vsebine za vodilne in vodstvene zaposlene, ki smo jih prvič ponudili lani v okviru CIO/CEO konference.” Zaradi širitve konferenčnih vsebin so k sodelovanju pri izvedbi povabili podjetje Palsit. “Konferenco smo vsebinsko pripravili tako, da bo zanimiva bodisi za direktorje in vodje informatike bodisi za vodstvene zaposlene oziroma za vse, ki jih zanima, kako diha sodobna informacijska organizacija,” je povedal Aleksander Šinigoj, direktor podjetja Palsit. Konferenca “Upravljanje informatike” bo članom uprav ter direktorjem in vodjem informatike poleg dveh okroglih miz ponudila dobre prakse obvladovanja IT iz uspešnih slovenskih podjetij. Konferenčni del bo tako osredotočen na obvladovanje informacijskih virov z vidika vodenja informacijske organizacije, učinkovitega izvajanja poslovnih procesov ter varovanja informacij.

Praktični del dogodka Roglit 2007 obsega več kot 30 delavnic, na katerih bodo strokovnjaki za IT spoznali pristope k upravljanju poslovne informacijske infrastrukture. Predstavljeni bodo praktični primeri uporabe sodobnih orodij za vzdrževanje in optimizacijo informacijske infrastrukture, obvladovanje storitev, varovanje informacij in elektronsko poslovanje.

Roglit že tradicionalno pomeni odlično priložnost za neformalno izmenjavo znanja in izkušenj. Udeleženci bodo letos uživali v gala večerji s spektaklom, v nočnemu pohodu in domačih kulinaričnih dobrotah ter številnih možnostih za rekreacijo, vključno s celodnevno smuko.


Prijavi napako v članku