Življenjski slog
22.04.2021 13:19
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Roomba se je vtisnila v naša življenja

Robotska revolucija se komaj začela. Pametni robotski sesalniki so presegli svoje začetne omejitve in nas sedaj kakovostno nadomestijo pri gospodinjskih opravilih.
iRobot i3+ in Braava jet m6 sta sanjska ekipa za čiščenje vaših domov.
iRobot i3+ in Braava jet m6 sta sanjska ekipa za čiščenje vaših domov.

Robotski sesalniki se nikoli ne dolgočasijo in se ne pustijo motiti. Nikoli jih ne zmoti niti triizmenski 7-dnevni delavnik. Po prostorih domov lebdijo čez prostore in poskrbijo za čista in sijoča tla. Umazanija, drobtine in dlaka hišnih ljubljenčkov izginejo, še preden sploh opazite nered. V preteklih letih noben gospodinjski pripomoček ni napredoval tako hitro kot robotski sesalnik. Nekoč na voljo samo kot nišna potrošniška naprava, ga lahko sedaj najdemo na vsaki cenovni točki z neverjetno paleto funkcij, od polnilnih postaj s samodejnim praznjenjem do tehnologije Imprint®Link podjetja iRobot.

Med ponudniki robotske tehnologije izstopa iRobot, pionir robotskih sesalnikov, ki si lasti skoraj 70 % delež na trgu pametnih robotov.

iRobot je začel robotsko revolucijo

Medtem ko se konkurenca bori za obstoj z novimi modeli in funkcijami, iRobot zmaguje, tako da želje in potrebe potrošnikov postavi v ospredje vsega kar ponuja. To pomeni, da robote ne razvijajo s poudarkom na najnovejše atraktivne domislice, ki izgledajo super na papirju, ampak jih posodabljajo s funkcijami, ki si jih uporabniki dejansko želijo videti.

roomba-i3-i3552_robotski sesalnik
Sesalna moč Roombe i3+ je kar 10-krat večja od Roombe 600.

Ker se zavedajo, da uporabniki želijo širok nabor funkcij po ugodni ceni, so pripravili robotski sesalnik iRobot i3+ s polnilno postajo, ki ga lahko združite z robotskim pomivalcem tal Braava jet m6 za popolno uporabniško izkušnjo. Ne boste dobili samo pomočnika, ampak čistilko, ki bo namesto vas pomivala in sesala. Na trgu obstajajo kombinirani roboti, ki lahko opravijo obe funkciji z enim prehodom, a dela ne opravijo tako učinkovito kot za to specializirana robota. Namenjeni so bolj osveževanju oziroma vzdrževanju tal.

iRobot Roomba i7+ in s9+ sta bila sveža sapica s svojimi polnilnimi postaji s samodejnim praznjenjem. Odpravila sta zadnje ročno opravilo, praznjenje vse nakopičene umazanije in prahu, in tako postala resnično avtomatizirana izkušnja. Pri podjetju iRobot se zavedajo, da je omenjena tehnologija močno zaželena v vseh cenovnih spektrih in so to upoštevali pri snovanju iRobot i3+. Poleg polnilne postaje Clean Base ima tudi pametno navigacijo, umetno inteligenco iRobot Genius Home Intelligence, podporo za Alexo in Google Assistant ter druge vrhunske funkcije.

Kosa se tudi s starejšim bratom i7+

Okrogla oblika i3+ je podobna naprednejšemu modelu i7+. Gumbi za čiščenje ostajajo na vrhu, kot so bili do sedaj navajeni uporabniki. RCON senzor je na sprednjem obroču, ki pomaga pri navigaciji po prostorih in povratku do polnilne postaje.

Pod trupom lahko opazimo dve gumijasti krtači, ki očistita vse trde in bolj občutljive površine ter posebno krtačo za čiščenje robov. Sesalna moč je kar 10-krat večja od serije Roomba 600. Umazanija se ujame v visoko učinkovit filter, ki uspešno zadrži 99 % plesni, pršic in prahu v velikosti do 1 mikrona.

Čiščenje je enostavno, z robotom lahko upravljate z gumbi ali preko iRobot Home aplikacije. Robotski sesalnik metodično čisti s pomočjo senzorjev, ko pa je čas za polnjenje baterije ali praznjenje umazanije, se samodejno vrne na polnilno postajo. Med čiščenjem uporabi tehnologijo Dirt Detect, s katero prepozna najbolj umazane predele in na tistih mestih opravi več prehodov.

Sanjska ekipa za čiščenje

Novost je tudi tehnologija Imprint Link, ki je naslednji korak v načrtu podjetja za prevlado na trgu avtomatiziranega čiščenja. Tehnologija omogoča komunikacijo med robotskim sesalnikom i3+ in pomivalcem tal Braava jet m6, tako da lahko izmenično skrbita za čistočo tal. Ko sesalnik opravi s čiščenjem, to sporoči najboljšemu prijatelju, ki prične s pomivanjem tal.

Braava pomiva z natančnim razpršilnikom Jet in napredno navigacijo. Umetna inteligenca ji omogoča učenje vzorcev, ki si jih zapomni za naslednje čiščenje. Nauči se vaših navad čiščenja in vam ponudi prilagojene urnike, medtem ko združljivost z digitalnimi asistenti Alexa in Google Assistant omogoča upravljanje robota z zvočnimi ukazi.

Pozabite na sesanje in pomivanje. Robotski sesalniki in pomivalci tal iRobot bodo namesto vas poskrbeli za čist in urejen dom. Več o pametni tehnologiji iRobot si oglejte na spletni strani
irobot.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več