Računalništvo, telefonija
25.07.2020 12:44

Deli z drugimi:

Share

Robot za dostavo paketov podjejta Amazon žanje uspehe!

Robot za dostavo paketov Amazon Scout je med končnimi uporabniki nadvse priljubljen!
Robot za dostavo paketov Amazon Scout je med končnimi uporabniki nadvse priljubljen!

Roboti za dostavljanje paketov niso več sanje, ampak so postali resničnost. Ti so pred letom dni navdušili tudi največjega trgovca podjetje Amazon, saj je ta pričel s preizkušanjem tovrstnih robotov za dostavo paketov končnim uporabnikom. Novosti za dostavo paketov je bila dodeljena oznaka Scout, ta pa poskrbi, da je naročen paket dostavljen neposredno pred vrata našega stanovanja.

Podjetje Amazon robote za dostavno paketov je doslej preizkušal le v okrožju County v ameriški zvezni državi Washington ter v mestu Seattle v neposredni bližini skladišča podjetja Amazon. Testni roboti so pakete v testnem obdobju dostavljali le podnevi in to pod nadzorom zaposlenega iz podjetja Amazon. Vozilo ni večje od prenosnega hladilnika in je pri dostavi nadvse učinkovito. Ta se je izkazal za nadvse učinkovitega tudi v času globalne pandemije koronavirusa.

Dostavni robot Amazon Scout je opremljen s šestimi kolesi in natančnim navigacijskim sistemom GPS. Poleg tega je na njem seveda nameščena programska oprema, ki v navezi z natančnimi tipali poskrbi za to, da se robot uspešno izogiba oviram, kot so ljudje, vozila in živali. Dostava paketov pa potekala na način, da so prejemniki o paketu obveščeni preko pametnega mobilnega telefona, paket pa je mogoče prejeti le z vnosom posebne kode, ki je seveda znana le prejemniku paketa.

Ker se je dostavni robot Amazon Scout odlično obnesel v praksi, so pri podjetju Amazon sprejeli odločitev, da ga bodo preizkusili še v drugih ameriških mestih. Tu bo šlo za izbrana ameriška mesta in izbrane kupce, saj gre pri tem projektu še vedno za ne povsem izpolnjeno tehnologijo. Če se bo dostavni robot Amazon Scout tudi v tem primeru izkazal za učinkovitega, verjamemo, da bo ta prej ali slej postal del našega vsakdana, in sicer ne samo v ZDA, ampak tudi v evropskem prostoru.


Prijavi napako v članku