Projektorji
24.02.2010 13:09
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucija – CASIO projektorji brez žarnice

..Prvi projektor na svetu za poslovno rabo brez klasične žarnice - nižji stroški vzdrževanja - normalno dosegljiva cena - okolju prijazni..
CASIO Green Slim
CASIO Green Slim

Pri CASIO projektorjih smo se razvadili njihovih zmogljivosti in majhnosti. Najbolj nam je bil všeč 2x optični zoom, USB vhod in priročna velikost. In tudi nova serija A ohranja vse tiste prednosti, na katere smo bili pri njih navajeni in dodaja revolucionarne novosti. CASIO Green Slim serija so prvi projektorji na svetu brez klasične žarnice in z visoko svetilnostjo.

CASIO projektorji so opremljeni s kombinacijo Laser in LED Hybrid tehnologije za izvor svetlobe, s čimer dosegajo visoko svetilnost med 2000 in 3000 ANSI lumni. Pomembna prednost nove tehnologije je tudi ta, da z urami delovanja ne izgublja na svetilnosti, kot smo bili vajeni do sedaj. Gre za prve tako zmogljive projektorje brez klasičnih žarnic, ki vsebujejo okolju nevarno živo srebro. Ta novost, zelena revolucija, bo pretresla industrijo projekcijskih tehnologij.

Novi projektorji so okolju prijaznejši. Ne vsebujejo žarnic z živim srebrom, delovanje je kar do 20.000 ur, poraba energije pa je manj kot 1 W v stanju pripravljenosti. S tem se tudi bistveno zmanjšajo stroški vzdrževanja, projektor je potrebno le enkrat letno peljati na čiščenje, to pa je tudi vse.

CASIO je s serijo A približal projektorje predvsem tistim, ki jih je skrbela cena nadomestnih žarnic. Pri teh okolju prijaznih projektorjih CASIO uporabnikom zagotavlja do 15 let delovanja brez stroškov menjave žarnic (pri normalni uporabi projektorja – 220 dni v letu, šest ur dnevno).

Projektorji serije A so na voljo v klasični ločljivosti XGA (1024 x 768) in tudi WXGA (1280 x 800) ločljivosti, ki je čedalje pogostejša pri prenosnikih. Ponašajo se z HDMI vhodom, ki omogoča prenos slike na veliko platno v izvirni kvaliteti slike. Pet modelov serije A je na voljo tudi z USB vhodom, ki poleg predstavitve brez računalnika omogoča tudi brezžično povezavo z računalnikom. V brezžično omrežje se lahko med sestankom priklopijo kar štirje računalniki. Pohvaliti je treba tudi funkcijo »Quick start & stop«, ki omogoča zagon projektorja v pičlih osmih sekundah in takojšen izklop. Poudarek je tudi na kvaliteti barv, nova tehnologija zagotavlja še boljšo, natančnejšo reprodukcijo barv in svetlejšo sliko. So izredno priročni, saj so vsi modeli velikosti A4, debeline le 43 mm in teže le 2,3 kg. Gre za stilsko oblikovane mobilne projektorje, ki jih boste zlahka prenašali v svoji torbi za dokumente. Dvakratni optični zoom pa vam zagotavlja odlično prilagodljivost pri postavitvi v manjših ali večjih sejnih sobah.

Revolucionaren izvor svetlobe je CASIO dosegel s tehnologijo, ki združuje rdečo barvo z rdečo LED diodo, modro z modrim laserjem in zeleno barvo s pretvarjanjem modrega laserja preko fosforja. Za doseganje svetilnosti do 3000 lumnov s tem revolucionarnim virom svetlobe so zgolj uporabili fosforjevo napravo, ki spremeni dolžino valov in faz modrega laserja skozi DLP sistem.

Na voljo bo 10 različnih modelov serije A. Osnovni model XJ-A130 vam ponuja XGA ločljivost, HDMI vhod, 2x optični zoom in 2000 lumnov svetilnosti. Model XJ-A255 pa ima WXGA ločljivost, 3000 lumnov svetilnosti in še uporabni USB/WLAN vhod. Vsi modeli pa so seveda opremljeni z novim virom svetlobe. Revolucija! In nujnost, da tak projektor postane tudi vaš spremljevalec pri poslovnih predstavitvah.

Prvi modeli bodo v Sloveniji na voljo predvidoma konec marca. Uvoznik za projektorje CASIO je Center Projekcije.
oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več