Računalništvo, telefonija
14.05.2008 11:38
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rešitve za varno poslovanje

Družba Mobitel je svojo dejavnost razširila na področje trženja rešitev za varno poslovanje. Uporabnikom bo zagotavljala varno shranjevanje in kopiranje podatkov, upravljan poštni strežnik ter najem strežnikov. Storitve so plod sodelovanja družb Mobitel in Avtenta.si.

Družba Mobitel začenja s trženjem rešitev za varno poslovanje, ki so plod sodelovanja Mobitela z Avtento.si, podjetij Skupine Telekom Slovenije. Rešitve so namenjene poslovnim uporabnikom, v prihodnje pa tudi ostalim, ki bodo lahko izbirali med različnimi paketi storitev, skladno s svojimi potrebami. Poleg odlične in zanesljive storitve bodo deležni tudi strokovnega svetovanja pri izbiri in implementaciji rešitev.

Rešitve za varnost poslovanja pri Mobitelu zajemajo varno shranjevanje in kopiranje podatkov v posebni varni sobi, upravljan poštni strežnik z dostopom do elektronske komunikacije prek različnih kanalov, tudi mobilnih, ter najem strežnikov, virtualnih in fizičnih. Vsa sistemska oprema je v varovanem okolju, kjer je zaščitena pred požarom, prahom, izlitjem tekočine, korozivnim plinom, ruševinami, nepooblaščenim dostopom ipd. Mobitel bo v sodelovanju z Avtento.si skrbel za nemoteno delovanje rešitev, ki poganjajo informacijski sistem uporabnikov.

Osnovni paket
Zagotavlja varno shranjevanje in kopiranje podatkov v varni sobi, kjer so le-ti zaščiteni pred izgubami. Od 10,90 EUR mesečno dalje.

Komunikacijski paket
Zagotavlja varno shranjevanje in kopiranje podatkov ter strokovno upravljan poštni strežnik. Paket omogoča dostop do elektronske pošte, koledarja in kontaktov s poljubnih lokacij (delovno mesto, doma, na poti) prek različnih kanalov (mobilnik, prenosnik, dlančnik, …). Od 21,90 EUR mesečno dalje.

Celoviti paket
Mobitelov Celoviti paket omogoča sistem za varno shranjevanje in kopiranje podatkov (delovnih postaj in baz podatkov), ki se nahaja v eni od varnih sob. Omogoča varno in učinkovito shranjevanje datotek, saj se redno ustvarjajo varnostne kopije vseh pomembnih podatkov, celotnih baz podatkov ali elektronske pošte. Te kopije se hranijo v varni sobi, kjer so vsi podatki zaklenjeni oz. zakodirani in dostopni le naročniku. Celoviti paket nudi celovito rešitev: arhiv/varno kopiranje z računalnikov, baz podatkov in datotek ter celovito komunikacijo/dostop do poštnega strežnika. Od 63,90 EUR mesečno dalje.

Najem strežnika
Strežnik je srce informacijskega sistema. Zato je nujno, da skrbimo za njegovo nemoteno in pravilno delovanje. Mobitel nudi najem strežnikov, nahajajo se v varni sobi, kjer so zaščiteni ter redno in strokovno vzdrževani. Uporabnik se lahko odloči za najem virtualnih ali fizičnih strežnikov, skladno s svojimi željami in potrebami. Od 69,90 EUR mesečno dalje.


Prijavi napako v članku