Obvestila podjetij
06.12.2022 17:01

Deli z drugimi:

Share

Rekordno hitro širjenje ekosistema mobilnih storitev Huawei

Vodilno globalno tehnološko podjetje Huawei je doseglo več mejnikov med širjenjem ekosistema mobilnih storitev Huawei (HMS).

V podjetju rast v letu 2022 pripisujejo nenehnim inovacijam, ki so omogočile, da je trgovina z mobilnimi aplikacijami AppGallery postala ena izmed treh najhitreje rastočih in mesto, kjer milijoni uporabniki naprav Huawei dobijo brezhibno uporabniško izkušnjo.

Pomembnejši mejniki širitve ekosistema HMS v letu 2022

 • Trgovina AppGalley ima po vsem svetu več kot 580 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU), kar prestavlja 16-odstotno povečanje v primerjavi s tretjim četrtletjem leta 2020 (Q3). Število mesečnih aktivnih uporabnikov hitrih aplikacij pa že presega 160 milijonov.
 • Število aplikacij, ki jih je mogoče prenesti iz trgovine AppGallery na pametne telefone z mobilnimi storitvami HMS, je na medletni ravni večje za 147 odstotkov.
 • Več kot 220 tisoč aplikacij ima integrirane storitve HMS Core. 120-odstotna rast v primerjavi s tretjim četrtletjem 2020.
 • V letu 2021 je trgovina AppGallery zabeležila 432 milijard prenosov (distribucij) aplikacij, kar predstavlja 12,5-odstotni skok v primerjavi z letom 2020 in 96-odstotni v primerjavi z letom 2019. Zunaj kitajskega trga je bilo število prenosov na medletni ravni višje za 56 odstotkov.
 • Število registriranih razvijalcev za okolje mobilnih storitev HMS se je od tretjega četrtletja 2020 povečalo za 200 odstotkov na šest milijonov.
 • Pomoč razvijalcem v okolju HMS zagotavlja 8 večjih regionalnih in 15 podatkovnih centrov, ki pokrivajo več kot 170 držav.
 • Huawei račun (Huawei ID), ki je osnova za prijavo v storitve, vključno s trgovino AppGalley, Huawei Zdravje in shrambo v oblaku Huawei Cloud, ima več kot 400 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov (MAU). Storitev zagotavlja popolno zaščito osebnih podatkov med prenašanjem aplikacij, upravljanjem z več napravami, varnostnim kopiranjem podatkov in uporabo drugih storitev.
 • Iskalnik Petal (Petal Search) je pridobil funkcije, ki omogočajo iskanje prek besedil, slik in glasu po podatkih, ki jih zagotavlja več kot 3000 partnerjev ekosistema Huawei.
 • Iskalnik Petal trenutno zagotavlja popolno pokritost svetovnega nogometnega prvenstva z informacijami iz turnirja in o ekipah, možnostjo glasovanja za svojo ekipo ter s številnimi zanimivimi statističnimi podatki.
 • Priljubljena navigacijsko-kartografska storitev zemljevidov Petal (Petal Maps) je presegla 40 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov (MAU). Po pravkar objavljenih posodobitvah storitev ustvarja bolj poglobljeno in realistično izkušnjo tudi s pomočjo novosti, kot sta funkcija navigacije za pešce in skupne rabe lokacije v realnem času.
 • Huaweiev digitalni pomočnik (Huawei Assistant) je do meseca septembra dosegel več kot 260 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov (MAU). Med drugim nudi priročne uporabniku prilagojene podatkovne kartice (SmartCare Cards) in storitve za različne scenarije rabe, vključno s potovalnimi, urbanimi, nakupovalnimi in finančnimi.
 • Globalno iskanje po lokalnih in globalnih informacij iz več kot 170 držav za 310 milijonov uporabnikov pokriva iskalnik s podporo umetne inteligence (Huawei AI Search).

Oglasi Huawei so v porastu

Komercialna platforma oglasov Huawei (Huawei Ads), ki razvijalcem in oglaševalcem odpira vrata do več kot 730 milijonov uporabnikov naprav Huawei, je v letu 2022 zabeležila znatno rast. Huawei tesno sodeluje s partnerji, da bi jim pomagal monetizirati aplikacije in oblikovati promocije za spodbujanje uporabe.

Dosežki storitve oglasov Huawei (Huawei Ads):

 • Število oglaševalcev se je od leta 2020 povečalo za 9-krat, tako da jih je že več kot dva tisoč iz 220 oglaševalskih panog.
 • Število založnikov se je v istem obdobju povečalo za 4-krat na več kot 360 tisoč.
 • Storitev dnevno beleži 4 milijarde zahtevkov za prikaze oglasov. V letu 2023 pričakujejo povečevanje za 400 odstotkov.
 • 49 tisoč aplikacij po vsem svetu ima integriran komplet za oglaševanje (Ads Kit).
 • 40 odstotkov prometa je zabeleženega na evropskih trgih.
 • Ključna prednost storitve oglasov Huawei je, da delujejo na podlagi podatkov 730 milijonov globalno mesečno aktivnih uporabnikov (MAU). Oglaševalcem to omogoča natančno ciljno oglaševanje preko različnih kanalov, ki pokrivajo vse vidike uporabe naprav. Po zaslugi programskega razvojnega paketa (SDK) storitev Huawei oglasi deluje tudi preko aplikacij in omrežji tretjih oseb, s čimer je omogočano doseganje naprav s sistemom Android.

»Trgovina AppGalley je hrbtenica naše strategije mobilnih storitev HMS. V zadnjem letu smo hitro povečali število aplikacij z integriranim HMS Core in sočasno povečali uporabo drugih ključnih storitev. Kot so na primer iskalnik in zemljevidi Petal, digitalni pomočnik, z umetno inteligenco podporo iskanje in mobilni brskalnik Huawei,« je povedal Jaime Gonzalo, podpredsednik Huawei Mobile Service za Evropo. »Skupaj z oglasi Huawei so ti elementi bistveni za zdrav in medsebojno povezan ekosistem HMS. Zasnovani so, da delujejo v optimalni sinergiji in podpirajo poslovanje partnerskih razvijalcev ter zagotavljajo nepozabne in prijetne izkušnje milijonom uporabnikom. To je šele začetek, saj bomo še naprej gradili na kakovosti našega inovativnega pristopa.«

V Evropi poslovna vizija Huaweia za mobilne storitve HMS predvideva kombinacijo inovativnih naprav in ekosistema, v katerem je poseben poudarek na sodelovanju. Kar nazorno dokazujejo pred kratkim predstavljeni pametni telefoni Mate 50 Pro in serije nova 10, ki črpajo iz bogatega nabora funkcij mobilnih storitev HMS. Poleg tega aplikacija Zdravje (Huawei Health), ki jo je namestilo že več kot 400 milijonov uporabnikov po vsem svetu, nudi možnosti sinhronizacije podatkov z različnimi »fitnes« aplikacijami v trgovini AppGallery. Ravno tako impresivni so podrobnejši podatki o njeni uporabi. 97 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov (17 odstotkov več na letni ravni). Od tega jo 13 milijonov (20-odstotna rast) uporablja za spremljanje športnih aktivnosti, 16 milijonov (17-odstotna rast) za analizo kakovosti spanja in 26 milijonov (17-odstotna rast) za spremljanje zdravja.

Izredna rast mobilnih storitev HMS se odraža tudi v drugih odličnih rezultatih podjetja Huawei v zadnjem času. Vrednost blagovne znamke Huawei je ocenjena na 71,2 milijarde dolarjev, kar je povečanje za več kot 28 odstotkov. S tem se je po poročanju BrandFinance Huawei povzpel na deveto mesto lestvice 500 najbolj vrednih blagovnih znamk (Global 500)

Družba Huawei je v raziskave in razvoj vložila 17,5 milijarde evrov in se je uvrstila na prvo mesto v številu prijavljenih patentov v Evropi leta 2019 in 2020.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več