Računalništvo, telefonija
01.10.2021 15:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Redmi Buds 3 Pro recenzija: vrhunske brezžične slušalke za le delček cene

Brezžične slušalke Redmi Buds 3 Pro so najnovejša avdio igrača na trgu. Na papirju delujejo fantastično, saj so opremljene s privlačnimi funkcijami, kot so aktivno odpravljanje hrupa (ANC), samodejno zaznavanje namestitve v ušesa in 6-urna življenjska doba brezžičnih slušalk. Kako pa se izkažejo v praksi?
Redmi Buds 3 Pro so zanimiva najdba in lepo presenečenje v letu 2021.
Redmi Buds 3 Pro so zanimiva najdba in lepo presenečenje v letu 2021.

Nove brezžične slušalke prihajajo iz Xiaomi podružnice Redmi, ki je uveljavljena znamka v svetu mobilne telefonije. Tokrat so pripravili naslednika svoje dobro sprejete linije slušalk Redmi Buds, ki že ob prvem pogledu vzbuja pristno zanimanje. Za polovično ceno kot najbližja konkurenca Redmi Buds 3 Pro ponujajo aktiven sistem za nadzor hrupa in način zaznavanja zvoka iz okolice, brezžično polnjenje, samodejno zaustavitev vsebine ter hkratno povezavo z dvema napravama. Ni slabo, kajne?

Videz in dizajn

V uredništvu Računalniških novic smo preizkusili slušalke Redmi Buds 3 Pro v beli preobleki, ki so po našem mnenju najbolj elegantna izbira. V razvojnem parku Redmi so se odločili za ušesno (in-ear) obliko slušalk, kar pomeni, da se zelo tesno prilegajo ušesu. Ušesni čepki so oviti v lepo prozorno in debelo plastično plast, na kateri se nahajajo tudi odzivni Redmi Buds 3 Pro senzorji za upravljanje s slušalkami. Slušalke imajo varnostni certifikat IPX4, kar pomeni, da ni potrebno skrbeti, če na njih pade kakšna kapljica vode ali znoja. Vsaka ušesna slušalka ima tri mikrofone: na vrhu, na spodnjem robu in pod mrežo.

redmi-buds-3-pro-brezžične-slušalke-1

Ohišje, kamor lahko spravite ušesne brezžične slušalke, je preproste, podolgovate oblike. Pazite le, da ohišja ne puščate brez nadzora, saj je oblika zelo priljubljena pri mačjih prijateljih in hitro se lahko zgodi, da žogico zamenjajo za polnilno ohišje. Izdelano je iz mat plastike, ki je na dotik rahlo hrapava, kar pomeni, da je površina nedrseča in za seboj ne pušča odtisov. Ohišje je tudi dovolj kompaktno, da ga lahko brez težav pospravite v žep ali torbo. Na sprednji strani boste opazili gumb za povezavo z napravami in LED indikator za polnjenje, spodaj pa priključek USB-C za polnjenje ohišja.

Uporabniška izkušnja

Ker gre za ušesno (in-ear) obliko slušalk, se Buds 3 Pro prilegajo skoraj vsakemu ušesu. Na voljo imate tudi tri dodatne čepke v velikostih S, M in L. Preizkusili smo jih med telovadbo, tekom in gospodinjskimi opravili in v nobenem primeru nismo dobili občutka, da bi nas moralo skrbeti morebitnega padca iz ušes. Samo nošenje je udobno in nemoteče, predvsem po zaslugi treh dejavnikov: teže (le 4,9 gramov za vsako slušalko), ergonomske oblike in usmerjenosti čepka navzgor, ki se je še posebej izkazala za pravilno odločitev, saj v primerjavi s podobnimi slušalkami Buds 3 Pro ne pritiskajo pregloboko v uho. Tako tudi ob daljšem nošenju nismo občutili nelagodja ali pa potrebovali premor med gledanjem filma.

Seznanjanje oziroma povezovanje z napravami je precej preprosto tudi za neizkušenega uporabnika. Vse, kar morate storiti, je, da odprete ohišje in pritisnete gumb za povezovanje, dokler se v nastavitvah Bluetooth ne prikažejo brezžične slušalke Redmi Buds 3 Pro. V primeru, da imate Xiaomi telefon, v našem primeru je bil to Xiaomi Pocophone F1, vam ni potrebno iskati nastavitev, saj telefon samodejno zazna slušalke in vas takoj vpraša, ali želite seznaniti napravo s slušalkami. V vsakem primeru pa seznanjanje poteka samo pri prvi uporabi, pri vsaki naslednji uporabi pa se brezžične slušalke samodejno povežejo. Čeprav trenutno ni na voljo nobene namenske aplikacije za upravljanje dodatnih nastavitev slušalk, je niti nismo pogrešili. Osnovne funkcije so več kot dovolj za nemoteno uporabo.

Glasba:

  • Dvakrat nežno tapnite na katero koli slušalko, da ustavite ali predvajate glasbo.
  • S tremi dotiki preskočite na naslednjo skladbo.

Klici:

  • Dva dotika za sprejem klica
  • Trije dotiki za končanje ali zavrnitev klica

Za preklop med ambientalnim načinom (Transparency) in ANC je dovolj krajši dotik na slušalko, dokler ne slišite aktivacijskega zvoka.

Glavna značilnost Redmi slušalk, ki jo bodo uporabniki sprejeli odprtih rok, je možnost povezave z dvema napravama hkrati. Medtem ko poslušate glasbo na telefonu, imate lahko slušalke povezane s prenosnikom, prenos zvoka med napravama pa je skoraj takojšen in je skoraj nemogoče, da boste opazili morebitno zakasnitev signala.

Zvok in aktivno odpravljanje šumov

Kvaliteta zvoka je več kot zadovoljiva. Uporabljali smo za ogled filmov, poslušanjem glasbe in tudi za igranje iger. Svojo nalogo so opravila odlično, tudi pri igranju spletnih streljačin, kjer se običajno stopinje sovražnikov izgubijo med ostalimi okoliškimi zvoki. Krivci za kvaliteten zvok so 9 mm zvočniki, ki dobro opredelijo bas oziroma nizke tone in poskrbijo, da zvok ostane čist in jasen tudi ob največji glasnosti.

Buds 3 Pro podpirajo ambientalni način in aktivno odpravljanje hrupa (ANC), ki zaduši zvoke iz okolja do 35 decibelov. Že sama oblika slušalk zagotavlja pasivno odpravljanje hrupa, ampak v primeru, da aktivirate funkcijo ANC, bo do vas prišlo le del zunanjih zvokov. Tudi ko jih boste uporabljali na hrupnih mestih, vas zvoki vetra, prometa in ostalih dejavnikov ne bodo motila med poslušanjem glasbe.

Dobro deluje tudi ambientalni način, v katerem lahko brez težav vodite pogovor, ne da bi morali odstraniti slušalke. V našem primeru, ko smo slušalke povezali s telefonom Pocophone F1, smo lahko preklapljali le med ANC in ambientalnim načinom. Po besedah proizvajalca naj bi slušalke podpirale tudi prilagodljivo zmanjšanje hrupa z umetno inteligenco, ki analizira raven hrupa v okolici in samodejno izbere potrebno stopnjo odpravljanje zvokov ter dvostopenjski ambientalni način. Trenutno te funkcije podpirajo le telefoni Mi 11, Mi 11 Lite, POCO X3 GT, POCO F3, ni pa znano, ali bo Xiaomi v prihodnosti razširil knjižnico združljivih telefonov.

Slušalke imajo priročen notranji senzor, ki se aktivira, ko odstranite eno ali obe slušalki. Senzor zaustavi trenutno gledano vsebino in jo tudi samodejno zažene, ko ponovno vstavite slušalke.

Življenjska doba baterije

Med preizkusom nam ni uspelo izprazniti baterije, ki naj bi zdržala vse do 28 ur z enim polnjenjem. To je seveda pogojeno, na kateri glasnosti poslušate vsebino in ali imate aktivirano funkcijo ANC. Slušalke smo uporabljali 2-3 ure na dan na različnih nastavitvah in tudi po tednu uporabe, nam ni bilo potrebno napolniti ohišja ali slušalk. Kadar je to potrebno, pa ušesne slušalke Redmi Buds 3 Pro lahko napolnite preko USB-C priključka, podpirajo pa tudi brezžično polnjenje Qi.

redmi-buds-3-pro-brezžične-slušalke

Redmi Buds 3 Pro: končna ocena?

Redmi Buds 3 Pro so zanimiva najdba in lepo presenečenje v letu 2021. Zvenijo dobro, podpirajo funkcijo ANC in ambientalni način, kar je v tem cenovnem razredu redkost in lastnost, s katero izstopajo na tem področju. Od najbližjih zasledovalcev jih loči tudi dostopna cena, s katero bodo zagotovo premamile marsikaterega uporabnika.

Manjša pomanjkljivost, katero bodo v bližnjih prihodnosti zagotovo odpravili pri Xiaomiju, je odsotnost namenske aplikacije za upravljanje nastavitev slušalk. Vseeno pa to ne bi smelo odvrniti uporabnikov, saj so osnovne funkcije intuitivne in dovoljšnje za vsakdanjo rabo.

Končna ocena: 4,5/5

So tudi vas prepričale? Za še več informacij in morebiten nakup obiščite spletno trgovino

www.mi-store.si.

Vas zanima več iz te teme?
brezžične slušalke Xiaomi Redmi Buds 3 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Idealia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Idealia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Idealia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več

CLIP d.o.o.

Ulica Bojana Belne 3, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah, Tel: 02 320 54 03
Clip d.o.o. ponuja popolno programsko opremo za računovodstvo in tehnologijo polnjenja akumulatorjev. Pohvalijo se lahko z uporabniki tako doma kot tudi na območjih nekdanje Jugoslavije. Podjetje ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več