Računalništvo, telefonija
14.10.2016 12:02

Deli z drugimi:

Share

Razprodana DevOps in Testing konferenca Quest for Quality združuje skupnost testerjev

Razprodana DevOps in Testing konferenca Quest for Quality združuje skupnost testerjev
Razprodana DevOps in Testing konferenca Quest for Quality združuje skupnost testerjev

Prva DevOps in Testing konferenca Quest for Quality, katere glavni sponzor je podjetje Comtrade Digital Services, je do zadnjega kotička napolnila veliko dvorano Kluba CD v Cankarjevem domu. Otvoritvenim predavanjem je prisluhnilo več kot 260 udeležencev iz več kot 75 podjetij regije Adriatik, Avstrije, Nemčije, Irske, Italije, Velike Britanije ter ZDA. Udeleženci konference želijo izvedeti več o najnovejših trendih na področju testiranja programske opreme, uvajanju pristopa DevOps k razvoju programske opreme ter zagotavljanju kakovosti programske opreme. Dogodek služi tudi kot spodbuda oblikovanju skupnosti testerjev na tem območju, kar bi lahko omogočilo učinkovito izmenjavo izkušenj in najboljših praks.

Dvodnevni dogodek, namenjen skupnosti testerjev programske opreme, je postregel s svetovno znanimi predavatelji iz regije Adriatik, nemško govorečih območij ter Irske in Velike Britanije, kot so Colin O’Brien, vodja zagotavljanja kakovosti in nadzora sprememb v skupini Ryanair Labs, Finn Lorbeer, akrobat kakovosti v podjetju Thoughtworks, Aleksandar Ristić, svetovalec za področje preizkušanja v podjetju Comtrade Digital Services, ki delijo svoj pogled v prihodnost, znanje, inovacije in izkušnje na področju preizkušanja programske opreme.

Viktor Kovaćević, direktor podjetja Comtrade Digital Services je povedal: »Danes je čas od osnovne ideje do realizacije in vpeljave za uporabnike krajši kot kdaj koli prej. Svet je vse bolj povezan in ta proces ne gre samo v eno smer, ampak tudi obratno. Slaba kakovost rešitev in izdelkov lahko povzroči takojšnjo negativno podobo izdelkov, storitev ali celotnih podjetij. Zato je kakovost tehnoloških rešitev treba postaviti na prvo mesto. V podjetju Comtrade Digital Services smo mnenja, da lahko na podlagi svojih bogatih izkušenj na različnih globalnih projektih z drugimi resnično delimo znanje ter skupaj s svojimi partnerji in strankami predstavimo pristope, ki lahko drugim pomagajo, da zagotovijo visokokakovostne tehnološke rešitve. V podjetju smo obenem odgovorni, da kot vodilno regionalno podjetje prispevamo k širitvi tega zavedanja v državah, kjer delujemo.

Na okrogli mizi tudi slovenski podjetji DLabs in Špica

Marku Javorniku iz podjetja Comtrade Digital Services sta se na okrogli mizi z naslovom Kako zagotoviti visoko kakovost pri projektih digitalne transformacije pridružili tudi Jaka Levstek, direktor podjetja DLabs, in Tone Stanovnik, direktor Špice ter Joan Wrabetz, tehnološka direktorica podjetja Quali, ki je imela tudi uvodno predavanje.

Moderator Dejan Ćušić, direktor podjetja Comtrade Digital Services na Irskem, je pogovor z zanimivimi predstavniki na omizju popeljal v smeri zagotavljanja kakovosti programske opreme pri projektih digitalne transformacije.

Povezovanje in mreženje skupnosti testerjev

Poleg tega, da zagotavlja vpogled v dinamični svet testiranja informacijskih tehnologij, je cilj dogodka tudi povezati skupnost testerjev, zaradi česar konferenca vključuje tudi temu namenjen dogodek za mreženje, kjer lahko udeleženci izmenjajo izkušnje in dobre prakse ter navežejo stike.

Fotografije in video

Fotografije z dogodka so na voljo tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku