Telefoni
05.05.2014 07:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razkrite vse podrobnosti in fotografije supermobilnika LG G3!

Podjetje LG Electronics bo supermobilnik G3 predstavilo že 27. maja!
Podjetje LG Electronics bo supermobilnik G3 predstavilo že 27. maja!

Težko pričakovani pametni mobilni telefon LG G3 bo javnosti predstavljen 27. maja, in sicer v okviru posebne konference, ki bo potekala v Londonu, New Yorku, San Franciscu, Singapurju, Istanbulu in Seulu (bit.ly/LG—G3). Zaradi tega ne preseneča, da so se na spletu pojavile tako fotografije kot podatki o strojni opremi novosti. Ker se bo južnokorejski gigant z njim poskušal postavit po robu vodilnim mobilnikov proizvajalcev kot so Samsung, Sony, Apple in drugih, so tako oblika kot strojna oprema dih jemajoči.

Pametni mobilni telefon bo po velikosti podoben pametnemu mobilnemu telefonu Samsung Galaxy S5, čeprav bo opremljen z večjim zaslonom. Ker bo šlo za mobilnik višjega cenovnega razreda, bo ta izdelan iz kombinacije kakovostne plastike in brušene kovine. Novinca bomo na prodajnih policah trgovin zlahka prepoznali po dvojni bliskavici LED in infrardeči diodi, ki naj bi pripomogli k občutno kakovostnejšim fotografijam. Na levi strani ohišja naj bi se nahajal celo bralnik prstnih odtisov, ki naj bi močno olajšal prijavo v mobilni napravo.

Podjetje LG naj bi pametni mobilni telefon LG G3 opremilo z izjemno zmogljivo strojno opremo, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Ta naj bi namreč obsegala kakovostni 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk (Quad HD) in gostote 538 točk na palec. Nič manj zanimiv naj ne bi bili 4-jedrni procesor Snapdragon 801, sistemski pomnilnik kapacitete treh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora. Podjeetje LG bi lahko ponudilo v prodajo tudi zmogljivejšo različico novosti, ki naj bi bila opremljena bodisi s 4-jedrnim procesorjem Snapdragon 805 kot 8-jedrnim LG Odin. Za zajem vrhunskih fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk (govori se tudi o aparatu ločljivosti 16 milijonov točk z optičnim stabilizatorjem), spletnim konferencam pa naj bi bila kos spletna kamera ločljivosti 2,1 slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon LG G3 naj bi navduševal še z ohišjem z odpornostjo tako na prah kot na vodo, saj naj bi bila združljiva s standardom IPX7 (do pol ure na globini enega metra) in modernim grafičnim vmesnikom za mobilni operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat, ki bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike. Ta bo namreč nadvse všečen na pogled, enostaven za uporabno in bo uporabniku nudi vse ključne funkcije na dosegu prsta. Novost naj bi na prodajne police trgovin širom sveta zašla že v prvi polovici junija.


Prijavi napako v članku