Računalništvo, telefonija
10.07.2011 14:15

Deli z drugimi:

Share

Računalništvo v kovčku?

Manjši strežniki so energetsko učinkoviti in prilagodljivejši za namestitev.
Manjši strežniki so energetsko učinkoviti in prilagodljivejši za namestitev.

Intel je v sklopu svojega programa Intel Cloud Vision 2015, predstavil vizijo podatkovnega centra v prihodnosti. Družba zaradi vse večjega števila zahtevnih uporabnikov, za naslednjih deset let napoveduje znatno povečanje potreb po rešitvah računalništva v oblaku.

Intel verjame, da bo do leta 2020 do interneta dostopalo že 2,6 milijarde ljudi, preko 25 milijard različnih naprav ter z hitrostjo prometa do 1 zetabajta. Da bi bila infrastruktura pri izpolnjevanju teh potreb karseda fleksibilna, je podjetje predstavilo kompaktni podatkovni center, ki so ga poimenovali kar Cloud-in-a-Box. Računalnik, ki je dimenzije tipičnega potovalnega kovčka, je zasnovan na podlagi procesorjev iz družine Xeon 5600 ali Xeon E7 (8800/4800/2800), s podporo za virtualizacijo, AES-NI in TXT tehnologijo.

Za potrebe računalništva v oblaku, je Intelov oblačni kovček opremljen tudi z Intelovo lastno programsko opremo Expressway Access 360 in Expressway Gateway Service, medtem ko program Cloud Builders omogoča hitrejšo implementacijo takšnih sistemov in zajema celoten proces od ideje do končne rešitve. Prikazani strežnik Intelu služi zgolj kot orodje za predstavitev nove tehnologije, katera bo omogočila varnejše, hitrejše in energetsko učinkovitejše rešitve računalništva v oblaku, prilagojene hitri namestitvi in enostavnemu vzdrževanju.


Prijavi napako v članku